עמוד 1 מתוך 18 הבא

תזונת תינוקות

הקדמה

תדריך זה מיועד לעוסקים במקצועות הבריאות בקהילה, באשפוז ובמדיניות. ההנחיות מכוונות להבטחת תזונה נבונה בילדות ולקידום הבריאות, בטווח הקצר ובטווח הארוך. אין כוונת תדריך זה לתת הנחיות להזנת פגים, לטיפול בילדים עם בעיות רפואיות, לאלה הזקוקים לטיפול תזונתי מיוחד או להוות תחליף לייעוץ רפואי. כמו כן, התדריך אינו מתיימר להוות סקירה של הספרות המדעית הענפה בנושא. ההמלצות המובאות בו מבוססות על ראיות מדעיות ואחדות דעים, אולם מחקרים רבים שעוסקים בתזונת תינוקות אינם מבוססים על ניסויים קליניים משום שאינם ברי-ביצוע או שאינם אתיים מסיבות שונות. במקרים בהם לא נמצא ראיות מדעיות תומכות, מובאות המלצות המקובלות על סמך נסיון ארוך שנים.

 

תדריך זה מחליף פרסומים קודמים של משרד הבריאות וההסתדרות הרפואית בנושא הזנת התינוק*. בעדכון הנוכחי (2000-2001) השתתף פורום רב-מקצועי שכלל רופאי ילדים ופגים (מומחים לגסטרואנטרולוגיה ותזונה בילדים), דיאטניות ואחיות. בעבודתה הסתמכה הוועדה על ספרות ענפה (ראה רשימת מקורות) ובעיקר על:

1.     Nutrition for Healthy Term Infants. Statement of the Joint Working Group: Canadian Paediatric Society, Dietitians of Canada, Health Canada.

2.     WHO (2001), The Optimal Duration of Exclusive Breastfeeding; Expert consultation on the optimal duration of exclusive breastfeeding, conclusions and recommendations.

 

* לאורך התדריך, השימוש בלשון זכר (תינוק) מכוון לשני המינים (תינוק ותינוקת).

 עוד בנושא:

 הקדמה 
 המלצות הנקה 
 יתרונות ההנקה 
 צרכים אנרגטיים של התינוק 
 גורמים המשפיעים על התחלת הנקה והמשכיותה 
 מתי לא להניק 
 תרכובות מזון לתינוקות וחלב 
 אנמיה מחוסר ברזל 
 נוזלים בהזנת התינוק 
 מעבר ל"מזונות משלימים" 
 תזונה בשנה השנייה 
 אלרגיות למזון 
 עששת שיניים 
 תופעות במערכת העיכול 
 תפריט צמחוני ורמות שומן בתפריט 
 נספחים 

 
עמוד 1 מתוך 18 הבא


באדיבות משרד הבריאות, המחלקה לחינוך לבריאות.