דיאטת סקרסדייל

 ד"ר רות קרייצר-רביב,

 דוקטור לנטורופתיה ומוסמכת לפיזיולוגיה ודיאטה רפואית

זו גרסה משופרת של דיאטת החלבונים. היא מגבילה את צריכת השומנים, וכוללת יותר פירות וירקות. תוכנית הדיאטה מיועדת לשבועיים בלבד, וניתן לשוב ולבצע אותה לאחר הפסקה. אך גם זו אינה דיאטה מאוזנת, שכן היא דלה מדי בפחמימות ועשירה מדי בחלבונים. דיאטת סקרסדייל קובעת צריכה של 1,000 קלוריות ביום, אוסרת על ארוחות ביניים ומבטיחה הפחתת 10 ק"ג בשבועיים.

ה-Consumer Guide Magazine (ביטאון צרכנות מוסמך ביותר בארה"ב) ניתח בשעתו את דיאטת סקרסדייל וקבע:

  • עודף חלבון יוצר עודף חנקן, הגורם לכליות "לעבוד שעות נוספות". הפרשת המים מרובה, והגוף מאבד גם ויטמינים ומינרלים חיוניים; איבוד הנתרן, הסידן והאשלגן משפיע על הלב ועל מערכת העצבים. תוצאות אפשריות אחרות: בחילה, סחרחורת ותשישות;
  • המחסור בפחמימות בתפריט מחייב את הגוף להשתמש גם בחלבון האצור בתאים, דבר המשבש את קצב הבנייה של התאים ומשפיע על המערכת החיסונית בגוף;
  • דיאטה זו אסורה על חולי לב ועל נשים בהיריון.

עם זאת ציין הביטאון בניתוחו גם יתרון שיש בדיאטה זו, והוא שהחד-גוניות שבה מקטינה את צריכת המזון ומגבירה באדם את מודעותו למזון שהוא אוכל ולהרכבו. מי שמחליט לעשות דיאטה זו, חייב באישור רפואי. יש לזכור, שהיא אסורה על הסובלים מבעיות כליות ולב.