עוד בנושא
פורומים חדשים
כלים שימושיים
פשטידת פטריות וגבנ"צ אליפות עולם!
קארין של ענבר ואור (1.3.2007, 16:22)6 ביצים (פעמיים שמתי רק 5 כי נתקעתי וגם יצא סבבה!)
200 גרם גבינה צהובה מגוררת (אני שמה יותר תלוי בך... )
בצל גדול חתוך
שתי קופסאות שימורים של פטריות (פטריות חתוכות , לא השלמות)
שמנת חמוצה (או אשל או גיל ניסיתי גם עם זה והיה טעים, השמנת החמוצה פשוט יותר משובחת לזה )
והכי חשוב- בצק עלים צרפתי- אני קונה של זוגלובק אבל לא משנה של מי
את מטגנת בצל עד שזהוב מוסיפה את הפטריות מסוננות ממים ומטגנת עוד שתי דקות בזמן זה גם מתבלת בשתי כפות אבקת מרק עוף או פטריות או אחד מזה ואחד מזה ובנוסף מעט פלפל שחור
כשמוכן מוציאה לקערה--- ומוסיפה לקערה מעל הפטריות והבצל את שש הביצים , שמנת חמוצה ואת הגבינה הצהובה המגוררת, היא נמסה מהחום ... מערבבת הייטב. זהוווווו
אה- כמובן- בתבנית פיירקס משומנת את שמה חתיכת בצק עלים בגודל התבנית ומהדקת לקצוות ומעל הבצק שופכת את התערובת ולתנור.
חשוב ביותר-------- לבדוק אם מוכן רק על פי הבצק עלים שבתחתית התבנית כלומר להרים אותה בזהירות עם שתי מגבות ולראות אם הבצק עלים זהוב!!! הרקבה פעמים זה נראה פצצה מלמעלה אבל הבצק למטה כלל לא מוכן ואז זה הורס הכל אז לא ליפול! לכן חשוב שזה יהיה בפיירקס ולא בתבנית חד פעמית או כל דבר נוח אחר.. כדי שתוכלי לראות את הבצק למטה ולראות מה מצבו... בערך ארבעים דקות, תלוי בכל תנור...
פשטידה מדימה!!!!!!!!!!!