עוד בנושא
פורומים חדשים
כלים שימושיים
צריכה מתכון...
זהבית (4.6.2007, 20:18)הנה רעיון:
קלפי וחתכי לקוביות כמה תפוחים שבא לך, שימי בסיר עם חמאה (50 גר' ל- 4 תפוחים), סוכר (1/3 כוס ל- 4 תפוחים)וקינמון ובשלי על אש קטנה עד לריכוך.
קחי בצק עלים קפוא מופשר או מלאווח קפוא מופשר ומלאי בתערובת התפוחים. אפשר לעשות כך בורקסים ממולאים תפוחים (ריבועי בצק עלים מקופלים למשולש), אפשר לעשות רולדה עם תפוחים, אפשר פאי תפוחים בתבנית פאי עם בצק מלמעלה ומלמטה, אפשר לעשות חצאי עיגול עם הבצק של המלאווח. בכל מקרה על הבצק העליון אפשר למרוח את הרוטב שנוצר מבישול התפוחים ואז יוצא יפה..
עוגת תפוחים בריאה וקלילה
4-5 תפןחים ירוקים
3-4 כפות יין אדום מתוק
1כפית קינמון
1/2 כוס סוכר חום
לחתוך את התפוחים לקוביות שמנמנות ולהשרות ביין עם הסוכר והקינמון כשעה (כמובן שלקלף ולגלען את התפוחים)
2 כוסות קמח מלא
1 שקית אבקת אפייה
3-4 ביצים טרופות
1/2 כוס שמן
1/2 כוס סוכר (עדיף חום)
מערבבים הכל יחד.
מערבבים את שתי התערובות (תערובת התפוחים ותערובת הקמח) משטחים בתבנית משומנת ואופים כחום בינוני 180 כחצי שעה.
דרך אגב זה לא מתכון שלי אלא של יעלי (אז כל הזכויות והמחמאות שמורות). הוא ככ מוצלח שאין עליו בקלילות ובטעם!!! הכי כיך לאכול את העוגה הזו כשהיא קצת מתקררת אבל עדיין חמימה. ואפשר להמיר בקמח רגיל.
חומרים:
6 תפוחים בינוניים
כוס ורבע סוכר + סוכר לזריה
בצק עלים
הכנה:
קולפים וחותכים את התפוחיפ לקוביות קטנות, שמים בסיר על אש נמוכה ומוסיפים את כוס ורבע הסוכר, משאירים על האש כרבע שעה עד שהתפוחים מתרככים קצת ויוצא מיץ.
מצננים את התפוחים, חותכים את הבצק עלים לריבועים, שמים כפית גדושה מהתפוחים על כל ריבוע ומקפלים, אפשר במשולש(בורקס גבינה), אפשר במלבן(בורקס תפוח אדמה) ואפשר בכל צורה :-)
שמים בתבנית נייר אפייה, מסדרים את הבורקסים אחד ליד השני, מורחים במיץ מהתפוחים אפשר גם בביתה טרופה במקום המיץ ולפזר מעל סוכר בנדיבות.
מכניסים לתנור שחומם מראש לטמפ' גבוה, שמתי על טמפ' הכי גבוהה ומשאירים עד שהבורקסים משחימים.
עשיתי עכשיו את עוגת תפוחים שלך, פשוט להכין (הכי מסובך היה נקיון כלים אחרי זה חחח) וטעים מאוד!!! תודה מותק
וכל מי שרוצה מתכון, הנה הוא :
עוגת תפוחים בחושה של קטי
4 ביצים
2 כוסות קמח תופח
1.5 (שמתי כוס ולדעתי לא צריך יותר מזה בכלל) סוכר
1/2 כוס שמן
4 כוסות תפו"ע ירוק חמוץ מה קוראים אותו סמיט מקולף חתוך לקוביות קטנות קטנות (שני תפוחים גדולים או 3 קטנים)
קינמון
אפשר גם להוסיף אגוזים
מערבבים טוף טוף מוזגים ל-2 תבניות אינגליש קייק
ומשם לתנור מחומם מראש ל-180 מעלות בערך 3/4 שעה עד שהקיסם יוצא יבש
בהצלחה!!!
ועוד אחד
בצק שק"מ
קג קמח, 2 ביצים,200 ג' חמאה רכה, 1 שמנת חמוצה - ללוש היטב היטב היטב עד שמתקבל בצק אחיד ונעים.
לחתוך 5-6 תפוחים לפלחים להשרות עם סוכר חום סוכר וניל וקינמון אפשר להוסיף צימוקים או אגוזים
לרדד את הבצק לשים בתבנית לאפות מעט (5 דק עד שמתחיל להתייבש טיפונת ואפילו לא להזהיב) לשים את המלית ולכסות ברצועות של הבצק.
לאפת בחום בינוני עד שמזהיב.