עוד בנושא
פורומים חדשים
כלים שימושיים
עוגה
נועה (יהב ויהל) (8.6.2007, 11:07)עוגת שוקולד בחושה אמיתית, עם כל המצרכים בפנים, לערבב ולתנור. אחרי האפיה אפשר להוסיף סירופ ואפשר לא. היא מאוד מאוד מזכירה את העוגות החמות. וככה בדיוק אני מגישה אותה לעיתים, מחממת, מכינה סירופ שוקולד חם, כדור גלידה ליד, עם קצפת וופל.
בקערה בינונית:
2 כוסות סוכר
2 ביצים
4 כפות קקאו
1 כוס שמן
2 כוסות מים
1/2 2 כוסות קמח
1 שקית א. אפיה
1/2 כפית אבקת סודה לשתיה
לערבל הכל ביחד, יוצאת בלילה נוזלית במיוחד. לשמן תבנית להעביר את הבלילה לתבנית, ולהכניס לתנור שחומם מראש, חום בינוני, עד שהעוגה מתייצבת. וקיסם שנינעץ במרכז יוצא נקי ללא פירורים.
לסירופ:
1/2 כוס סוכר
2 כפות קקאו
1/4 כוס יין
1 כפית ת. וניל
1 כפית נס קפה (אבקה)
1/2 כוס מים
להביא לרתיחה את כל החומרים, בינתיים לערבב בצלוחית 1/4 כוס מים+ כף קורנפלור, לערבב עד שלא יהיו גושים, כשרותח בסיר, להוסיף את תערובת הקורנפלור, לבחוש עד שמסמיך.
כמו שאמרתי, אפשר ללא סירופ,