עוד בנושא
פורומים חדשים
כלים שימושיים
חלב אם קפוא
נעמי +3 (29.3.2012, 19:58)אני אגיד לך מה אני עושה אבל אני חושבת שאני מה"מחמירים":
במקפיא עד 3 חודשים. במקרר עד 3 ימים (עדיף להקפיא מייד או אם את יודעת שיהיה שימוש תוך יום- אם לא להקפיא).
אם את מפשירה מראש את יכולה ערב קודם להוציא מהמקפיא למקרר. או להוציא כמה שעות לפני להניח על השיש. אם את שוכחת להוציא להפשרה אפשר ישר מהמקפיא לקערה עם מים חמימים, אבל ברור שזו האפציה הפחות טובה.
חימום בקערה עם מים חמים אך לא רותחים.
חלב שהופשר כלומר אין בו כבר גושי קרח יכול להחזיק מעמד עד 24 שעות.תמיד לרחרח לפני.
אין לחמם חלב פעם שניה.
אם הוא לא אוכל את כל המנה את יכולה להציע לו יותר מאוחר בטווח של עד 3 שעות נגיד (תלוי במזג האויר) אבל בלי לחמם שוב.
כדאי לשמור את החלב במנות קטנות של עד 50 עד שתדעי כמה הוא אוכל כל פעם כדי להמנע מבזבוזים.