עוד בנושא
פורומים חדשים
כלים שימושיים
קבלי
סיגל אשלי (2.9.2005, 12:49)לשקית לבבות ארטישוק קפואים:
המילוי:
1/2 ק"ג בשר טחון (או עוף/הודן/בקר/מעורב)
1 בצל קצוץ דק
מלח, פלפל, אגוז מוסקט
1 ביצה
2 כפות פירורי לחם או שתי פרוסות לחם ישן ללא קרום מושרה במים וסחוט.
פטרוזיליה קצוצה דק.
מפשירים את הלבבות וסוחטים עליהם חצי לימון. מערבבים את כל חומרי המילוי. ממלאים את הלבבות במילוי שתהיה מן תלולית בשר. מכינים בצד צלחת שטוחה עם קמח וצלחת נפרדת עם ביצה טרופה. טובלים כל ארטישוק רק מצד המילוי קודם בקמח ואח"כ בביצה ומטגנים בשמן עמוק. אחרי הטיגון וספיגת שאריות השמן מסדרים את הלבבות בסיר שטוח ומערבבים 2 כפות שמן עם כוס מים עם מיץ מלימון שלם וכפית סוכר ומתבלים במלח ופלפל מבשלים כשעה על אש נמוכה. אם את רוצה את יכולה להוסיף לרוטב כף אבקת מרק - אני נמנעת מזה.