הוספת תגובה פורום חדשות - ראש הפורום

קפה נטול קפאין מקטין את הסיכון להתפתחות סוכרת

מערכת סטארמד(28.6.2006)
מחקרים מאירופה וארה"ב הראו ששתית קפה קשורה להפחתת הסיכון לסוכרת מטיפוס 2, אם בשל המינרלים שבו, החומרים הפיטוכימיים או נוגדי החמצון.

נמצא גם שככל שהשתיה היתה מרובה יותר, כן פחת הסיכון.

עם זאת עד כה לא ברור האם אפקט מגן זה קשור לקפאין או למרכיב אחר.

מחקר המתפרסם בגליון השבוע של הארכיב לרפואה פנימית, בא לבחון את הקשר שבין צריכת קפה מלא, או נטול קפאין, על הסיכון להארעות סוכרת מטיפוס 2.

ההערכה בוצעה בין נשים שהשתתפו בסקר לבריאות האשה שנערך במדינת איובה בארה"ב, בין השנים 1986 ל - 1997.

הסקר התבסס על שאלונים ביחס להרגלי התזונה של 28812 נשים שלאחר תקופת הבלות, שבעת כניסתן למחקר היו ללא סוכרת או מחלה קראדיו - וסקולרית.

צריכת הקפה סווגה על פי מספר כוסות הקפה שנצרכו ביום:

ללא שתית קפה (2928 נשים), 1 - 3 כוסות קפה (14224 נשים), 4 - 5 (5554 נשים ) ו - 6 ומעלה (2875 נשים).

במהלך 11 שנות מעקב, 1418 נשים פתחו סוכרת.

נשים שצרכו 6 כוסות קפה ליום ויותר היו בסכון מופחת של 22% לפתח סוכרת מאילו שלא צרכו קפה.

ממצא זה נמצא תקף במיוחד לצריכת קפה נטול קפאין בהשואה לקפה רגיל - 33% מול 21% הפחתה בסיכון בהתאמה.

קפאין עצמו לא היה קשור בסיכון לסוכרת, מה שמצביע על האפשרות שהפחתת הסיכון אינה קשורה לקפאין אלא למרכיב אחר שבקפה.

כך, למשל, ההנחה שיתכן והאפקט מקורו במגנזיום, A נמצא בכמויות מוגברות בקפה, וידוע כמסיע למטבוליזם של הפחמימות לא הוכח במחקר.

החוקרים מסכמים עבודתם במסקנה המתבקשת שצריכת קפה ובמיוחד קפה נטול קפאין נמצאים ביחס הפוך לסיכון להתפתחות סוכרת מטיפוס 2.