הוספת תגובה פורום חדשות - ראש הפורום

פרוביוטיקה תורמת להפחתה בלחץ הדם

מערכת סטארמד(23.7.2014)
מספר מחקרים הצביעו על השפעת פרוביוטיקה על שיפור לחץ הדם.

מחקר חדש ניסה לבדוק את כלל הפרסומים בספרות הרפואית הדנים בנושא, ואשר בוצעו בצורה אקראית, ומבוקרת.

נמצא שצריכת פרוביוטיקה - החידקים החיים המצויים ביוגורט, כפיר כרוב חמוץ ומאכלים אחרים, יכולים להפחית מלחץ הדם בצורה מתונה.

ההפחתה בלחץ הדם היתה של 3.5 ו - 2.4 מ"מ כספית ביחס ללחץ הדם הסיסטולי והדיאסטולי בהתאמה.

עיקר ההפחתה בלחץ הדם נצפתה כאשר רמת לחץ הדם הבסיסית היתה גבוהה יחסית.

צריכת מיגוון רחב של חידקים פרוביוטיים היתה בעלת השפעה עודפת על צריכת מיגוון מצומצם של חיידקים.

גורם תורם נוסף הוא צריכה מתמשכת - מעל שמונה שבועות.

למרות ירידת לחץ הדם המועטה יחסית, הרי שמחקרים קודמים הראו שהפחתה של 3.3 ו - 1.4 מ"מ כספית בלחץ דם סיסטולי ודיאסטולי בהתאמה מפחיתים מהסיכון לתמותה מסיבות קרדיו וסקולריות בשיעור של 22%, ומכאן תרטומת הפרוביוטיקה במאבק להפחתת לחץ הדם.