פורום שומנים בדם - ראש הפורום

כולסטרול "הטוב"

אורלי גוטמן(8.5.2010, 12:40)

שלום לך,

רמת HDL נמוכה מהווה גורם סיכון לטרשת עורקים.

חשוב לבחון את היחס בין רמת הכולסטרול הכללית לHDL , כשהיחס צריך להיות לפחות 1:5 .

מדוע הוא נקרא הכולסטרול ה"טוב"? כיון שתפקידו העיקרי הוא לשאת כולסטרול עודף מתאי הגוף בחזרה לכבד.

כדי להעלות את כולסטרול ה"טוב" חשוב:

1. להמנע מגורמים המפחיתים את רמתו. חשוב להמנע מחומצות שומן טרנס, למשל. אלה מעלות את ריכוז הכולסטרול ה"רע" בדם ובמקביל מפחיתות את רמת הכולסטרול ה"טוב". איפה מצוי שומן טרנס במזון? במוצרי מזון המכילים מרגרינה קשה, במאפים כבורקס ומלווח, מזונות מטוגנים ומוצרי בצק קפואים.

בנוסף חומצות שומן המצויות בשמנים צמחיים (בעיקר כאלה שעברו חימום) כמו שמן תירס, שמן סויה ושמן חריע עלולות להוריד את הכולסטרול ה"טוב".

צריכת חומצות שומן המצויות בשמן זית, אבוקדו, אגוזי מלך, אגוזי פקאן ודגי הים הצפוני מורידות רמות LDL בלי לפגע בHDL .להן תרומה לשינוי האיזון לטובה.

2. לעסוק בפעילות גופנית אירובית על בסיס קבוע.

3. שתיית יין אדום, במידה (1/2 כוס ביום) מסייעת בהעלאת רמות כולסטרול "טוב". המלצה זו אינה מתאימה למי שסובל מרמות טריגליצרידים גבוהות.

בברכה,
אורלי גוטמן