פורומים חדשים
כלים שימושיים
סוכר בדם
אורלי גוטמן (19.6.2010, 21:46)שלום אורי עמרם,
כחלק מהמלצות לאימוץ אורח חיים בריא ותזונה נבונה לסכרתיים נכוון להעדפת שומן מהצומח כמו טחינה ,אבוקדו,שמן זית,שקדים ואגוזי מלך על פני שומן רווי המצוי ברובו במזונות מהחי כמו בשר שמן, איברים פנימיים, נקניקים ומוצרי חלב עתירי שומן.
יחד עם זאת - צריכה של כ10 כפות טחינה גולמית ביום נשמעת ככמות גדולה ונדיבה מידי...טחינה היא מקור לשומן בתפריט ומופקת משומשום. כדי לסבר את האוזן - מנת שומן אחת = כ45 קלוריות = 2 כפיות טחינה גולמית = 1 כף טחינה מוכנה בייתית = 1 כף אבוקדו = 3 אגוזי פקאן = 1 כפית שמן זית = 8-10 זיתים ירוקים = 6-7 שקדים
צריכה לא מאוזנת של שומן בתפריט עלולה להביא להשמנה . השמנה - מקושרת עם אי סבילות לאינסולין ומכאן הקשר העקיף לסוכרת. איזון תפריט וירידה במשקל יכולים לשפר מדדי סוכרת.
הרבה בריאות,
אורלי גוטמן נטורופתית .N.D