פורומים חדשים
כלים שימושיים
זרעי פישתן
אורלי גוטמן (6.8.2011, 19:24)אסתי שלום,
זרעי פשתן הם מקור טוב לצריכה של אומגה 3 בתזונה. יחד עם זאת מקור מומלץ יותר לאומגה 3 בתזונה הוא דגי ים צפוני (כמו קוד הליבוט וסלמון שיש להקפיד מאד ולבדוק את מקורם שהוא אכן מהים הצפוני ) . זאת משום שכשצורכים אומגה 3 מזרעי פשתן חומצת השומן החיונית צריכה לעבור תהליך עיבוד נוסף בגוף וכשצורכים את הדגים חומצת השומן כבר מגיעה לאחר תהליך זה.
אם אין מקורות נוספים לאומגה 3 ( שמן דגים) רצוי לצרוך 2 כפות ביום.
מינון זה בעייתי ויש לנקוט זהירות במקרים הבאים - אם נוטלים תרופות לדילול דם כמו אספירין או קומדין ואז מומלץ להתייעץ עם הרופא המטפל או במצב של הריון - אז נחוצה לגוף חומצת השומן DHA (שהיא חומצת שומן מקבוצת האומגה 3 ) ואז עדיף בכלל ליטול תוסף ולא להשען על מקור של זרעי פשתן כיון שמכילים הרבה פיטואסטרוגנים שלא מומלצים בהריון.
בכל מקרה כדי להנות מערכם התזונתי של זרעי הפשתן חובה לצרכם טחונים - לטחון כמות קטנה בכל פעם ולהחזיק בכלי אטום במקרר. אין טעם לקנותם טחונים כי ערכם התזונתי לא נשמר היום ומאד רגישים לחום ואור.
בברכה,