פורומים חדשים
כלים שימושיים
השלמת חוסרים
יעל (19.1.2012, 5:51)נירה שלום,
לפני כמה חודשים גיליתי שיש לי קנדידה פעילה מאד, הורדתי 3 חודשים שמרים וסוכרים ומוצרים מסויימים. אח"כ המשכתי לאכול "בריא" (קמח מלא, קטניות ירקות וכדומה). אני סובלת מאטופיק דרמטיטיס מגיל מאד צעיר וממש חלה הטבה.העניין הוא שגיליתי גם שיש מוצרים שמשפיעים עליי לרעה כגון: עגבניות, חצילים, גמבה,אוכל מטוגן, אווכל חריף, אוכל מתובל,רטבים,שוקולד. יש לי גם אי סבילות ללקטוז (אני אוכלת רק גבינה צהובה בגלל הסידן ומעדני יוגורט עיזים), כרוב, כרובית גורמים לי לנפיחות בבטן. אני נמנעת מתפוח אדמה. אני משתדלת לאכול מגוון , אבל אני כל הזמן חושבת שאולי הגוף שלי לא מקבל מספיק. אני דואגת לאכול במידה אגוזים ושקדים מכל הסוגים, ירקות ישאני אוכלת: אבוקדו, חסה, מלפפון, גזר,דלעת, בטטה קישוא, שומר, קולורבי. קטניות: שעועית, עדשים, חומוס, תורמוס, אפונה. אורז מלא, קינואה, לחמית מחיטה מלאה, פריכיות אורז, לחם שאור, דוחן, ביצים, בשר וטחינה.
האם הגוף זקוק למרכיבים שיש בירקות האדומים שאני מחסירה(עגבניה וגמבה?), מה יקרה אם אוותר על הכרוב והכרובית בתפריט שלי. ידוע לי שלתבלינים יש חשיבות בתזונתנו מלבד טעם(חום גוף?) אפשר לוותר עליהם?, אומרים שמומלץ לאכול פעם בשבוע תפוח אדמה כיון שזה טוב לשריר הלב (אני מזיקה לליבי בכך שאני לא אוכלת אותו?)..
אין ספק שהחלטתי לעשות שינוי והצלחתי, אך כעת אני מאד מושפעת ממה אומרים. אייך יודעים מה נכון? ומה לא נכון? אייך יודעים מה לא נורא?.
תוספים? אשמח לתשובתך