רוטב פסטו – מתאים למריחה על לחם/ טוסט או לערבוב עם ספגטי /או לחזה עוף או כל בשר מוקפץ/דגים ועוד
חב' עלי בזיליקום טריה מהסופר
2-3 שיני שום כתושות (קפואות של "דורות" או לכתוש לבד)
1/4 כוס צנוברים – כדי להוסיף טעם מעושן אפשר לקחת מחבת טפלון –לא לשים בה כלום! ועל אש קטנה לקלות מעט את הצנוברים- זהירות הם נשרפים צ'יק צ'ק!
שמן זית איכותי- 1/4 כוס בערך
* לא חובה- אפשר להוסיף מעט גבינת פרמז'ן מגורדת
מלח ,פלפל
הכנה
לשים הכל – למעט שמן זית בבלנדר- ולקצוץ דק
אח"כ להוסיף בהדרגה את שמן זית- עד שנהיה מחית.
***אפשר להכין את אותו הדבר עם עגבניות מיובשות או זיתי קלמטה – במקום הבזיליקום.