עוד בנושא
פורומים חדשים
כלים שימושיים
אשמה וטיפול
ד"ר אורן חסון (16.11.2023, 10:31)מילי יקרה,
תודה על השיתוף. אני מבין מכך שהוא ציפה ליותר התמסרות ממך, וליותר יכולת שיתוף כאשר הרגשת שמשהו לא עובד לך, ואולי גם לפחות שיפוטיות וביקורתיות, ופחות פגיעות. במילים אחרות, שתוכלי להניח לדברים שוליים להפריע לך, ולהניח לפחדים שלך בצד, להוריד את ההגנות שלך כדי שהקשר יזרום קל יותר, אולי גם בטוח יותר, מנקודת מבטו, ואולי גם עם יותר שלווה שאולי הוא צריך, וזה לא קרה.
את רוצה לתקן, את מבינה עכשיו עד כמה הפגיעות וההגנות שלך הקשו עליו. אני חושב שאת אפילו רוצה להוריד איתן, כדי שהקשר יחזור, וכדי שהוא יחזור. השאלה כרגע היא איך את אומרת לו את זה? ובעיקר, איך את אומרת לו את זה באופן שהוא יאמין לו, ושהוא יוכל להיות בטוח, לפחות במידה רבה של ביטחון, שהוא יכול מחדש להוריד המגננות שלו, ולדעת שעכשיו יהיה טוב יותר ובטוח יותר עם הביחד. ויש כאן שני דברים: האחד, לומר לו. להוריד את המגננות שלך באופן מעשי, עד כמה שזה קשה עכשיו כשאת פגועה מהריחוק שלו, ולהסביר שיש לך כאלה, שאת רוצה למענו להוריד אותן, שזה לא פשוט לך, בגלל – כל הסיבות שבגללן הן עלו אצלך ואולי את יכולה לחשוף אותן, אם את יודעת אותן או את חלקן, ואולי גם להחליט כלפייך וכלפיו – שאולי באמת יש לך כאן משהו לעבוד עליו. כלומר, לוודא לא רק מולו, אלא גם בינך לבין עצמך, שתדעי אולי בעתיד לפחד פחות. משהו שאולי שווה ללכת בשבילו לטיפול. אם זה מה שאת חושבת שנכון לעשות – ולא רק בשבילו, ולא רק בשביל הקשר הזה, אלא בשביל עצמך ולחיים הלאה, האמירה שאת הולכת לטיפול בעניין הזה, יכולה לתת לו ביטחון.
ואולי בטיפול יקרה גם ההיפך. כרגע, את מלקה את עצמך. לי אין כלים לדעת, בעזרת ההתכתבות שלנו בלבד,אם ההלקאה העצמית הזו מוצדקת, ובאיזו מידה. סביר מאד שבטיפול תוכלי לבחון עם המטפל שלך גם את הגבולות של הנכון ושל הלא נכון, לפחות כפי שאלה מותאמים לבן הזוג שאת איתו.
אם תרצי, קיימת גם אפשרות ביניים, בדרך – ראי את האופציה של ייעוץ טלפוני חד פעמי.
בברכה,
מטפל זוגי ואישי