עוד בנושא
פורומים חדשים
כלים שימושיים
המחשב כעיר מקלט
ד"ר אורן חסון (15.4.2005, 19:32)הריונית יקרה,
לגבי הייעוץ – אני מבין שאתם מטופלים על-ידי שני יועצים סימולטנית. עשר פגישות נחשב, בדרך כלל, כהתחלה בלבד. העניין תלוי גם באופי הטיפול ובגישה הטיפולית. יש, למשל, מטפלים שעוסקים בטיפול של זבנג וגמרנו – עד חמש פגישות. אם זה יעיל או לא – תלוי גם באופי היחסים והקשיים.
אבל אתן לך עצה פרקטית אחת, שאני יודע שהיא לא תהיה קלה לך, אבל אם תתמסרי לה, היא יכולה לעבוד פלאים. שאלת מה לעשות כאשר הוא יושב ליד המחשב ולא איתך. נסי, במקום להוציא אותו מהעולם שלו, להכנס לשם בעצמך ואיתו. כלומר, שבי איתו ליד המחשב, והכנסי אל העניין שיש לו שם (משחקים, מידע ומה שהוא עושה – פרט למכתבים אישיים, אלא אם הוא יאפשר לך גם את זה). יש לכך השפעה כפולה – האחת, שעולם המחשבים יפסיק להיות עבורו עיר מפלט, וכן, שהוא כבר לא יוכל להעניש אותך על-ידי הליכה למחשב. השניה – שיהיה לכם נושא משותף נוסף, שותפות בתחומי עניין רחבים יותר, ואם תצליחו לתקשר דרך המחשב, יש סיכוי טוב יותר שגם הוא ישתתף איתך יותר ויגלה יותר אמפתיה אלייך ולדברים אחרים הקשורים לעולם שלך.
לשם כך תצטרכי להבין במה הוא עוסק במחשב, לשחק איתו במשחקי המחשב, וגם ללמוד חלק מהדברים לבד או מאנשים אחרים, כדי להקטין את פער הידע שביניכם. תוך כדי עשייה משותפת, ניתן יהיה, אני בטוח, גם לדבר על עניינים שלך. אל תראי במחשב אוייב. אם הנושא הזה לא עניין אותך עד כה, זה לא אומר שהוא לא יכול לעניין אותך בכלל, ואף פעם. קחי זאת כאתגר ליכולות שלך.
יועץ ומומחה לתקשורת זוגית ובין-אישית