פורומים חדשים
כלים שימושיים
תשובה לשירן
גאיה (23.7.2013, 17:35)הי שירן. אני עברתי ניתוח כריתת טחורים בדרגה 3 לפני שבוע וחצי, כאשר מדובר בטחורים פנימיים, חיצוניים ופוליפ.
חשוב לי לציין שהפרוצדורה הניתוחית לא כזאת נוראית, כי אני בחרתי לעשות אותה בהרדמה מלאה. קיבלתי יחס מעולה מהצוות הניתוחי וגם לאחר הניתוח. לוויתי במשככי כאבים ובתרופה להעברת הבחילות וההקאות לאחר ההרדמה והצלחתי לישון בלילה. היו כמה שעות קשות, אבל לא משהו שמשככי כאבים לא יכולים לטפל בהם :)
כיום, לאחר שבוע וחצי אני לא יכולה להגיד שאני מדלגת על ההרים, אבל זה לא כזה נוראי כמו שתיארו את זה בכל מקום ששאלתי (כמובן שזה מאד אינדיבידואלי). הכאבים מתחזקים בשעת יציאות, אך לי לפחות נעלמים אחרי פחות מחצי שעה. אני מקפידה לרחוץ הרבה את המקום, כ-4 פעמים ביום, במיוחד אחרי כל יציאה, אוכלת המון סיבים, שותה המון נוזלים וגם שזיפים.
בגדול, הניתוח וההחלמה ממנו לא כאלה קשים, כאשר בוודאי שזה יחידני לכל אחד. אני יכולה להגיד שלאחר שבוע וחצי אני כבר מרגישה את האיכות בחיים ולא מבינה למה חיכיתי כל כך הרבה שנים.
ניתוח זה לא דבר "כיף", אבל גם מי שעובר כריתה בשיטה המסורתית, מרגיש מיד את השיפור באיכות החיים.
אם תרצי, אשמח לעדכן עוד כמה שבועות כשהמצב יתרפא לחלוטין, אבל היה לי חשוב לכתוב דווקא לאחר שבוע וחצי שעברתי ניתוח.
ממליצה בחום להיפתר מהקושי שהטחורים משרים על החיים ולעבור ניתוח, כאשר כמובן חשובה תזונה בריאה ומלאת סיבים ונוזלים.
גאיה.