עוד בנושא
פורומים חדשים
כלים שימושיים
אני הייתי במצב כזה
טלי מהצפון (20.6.2008, 11:58)ממש מצב לא פשוט! למזלי זה היה רק ל-5 ימים, אבל זה הרגיש כמו הרבה יותר! הילדים שלי נולדו במשקלים 2200 (גיא) ו1900 (ניר). בצפת משחררים רק במשקל של 2300 ולכן ניר היה מאושפז 15 יום (וגיא 10 ימים).
מה ששמעתי שעושים בהרבה מקומות זה נשארים במלונית (אם יש בבי"ח) ואז את נמצאת קרוב לשני התינוקות ויותר קל לתמרן. בבי"ח בצפת אין מלונית ולכן לא הייתה לי ברירה. כשגיא היה איתי בבית הייתי רוב היום איתו, ואחרי הצהריים השארתי אותו עם אמא שלי ועלינו לבקר את ניר (זאת נסיעה של חצי שעה מאיפה שאני גרה...). נשארנו אצלו איזה שעתיים- כשרוב הזמן הוא ישן, ובכלל לא מתייחס אלינו. השתדלתי להגיע בשעות כאלה שאוכל גם להניק אותו (יש שעות האכלה קבועות), הבאתי לו חלב אם שאוב מהבית ובכלל - נתתי לו המון חיבוקים, נשיקות ויחס בזמן המועט שהייתי שם.
תחשבי על זה כך- בגיל הזה התינוקות ישנים ה-מ-ו-ן וקמים בעיקר כדי לקבל אוכל, ולעשות את הצרכים. כמובן שהם צריכים יחס אנושי וקירבה, אבל כשיש לך עוד תינוק בן יומו בבית, זה בלתי אפשרי להתפצל.
אני זוכרת כמה בכיתי וכמה רגשי אשמה היו לי על זה שהוא לבד, ואולי בוכה ולא מתייחסים אליו ואני לא יכולה להיות איתו. אבל אם חושבים על זה בצורה ריאלית- בפגייה גם ככה אסור לשהות בלילה, אז אין ברירה אלא לסמוך על האחיות ששם. ודרך אגב- האחיות בפגייה בצפת היו ממש נחמדות ומפרגנות, הן מן הסתם מכירות את המצבים האלה ובכל פעם שבאתי לבקר וראו את הדמעות שלי הבטיחו לי שהם נותנות לניר המון נשיקות וחיבוקים, כשאנחנו לא נמצאים.
מקווה ששני הילדים ישתחררו הביתה כמה שיותר מהר, ושרק יהיו בריאים!!
טלי