הוספת הודעה פורום כירורגיה ילדים - ראש הפורום

לאחר אפנדציט שהתפוצץ

אורית(5.3.2007, 17:26)

שלום רב,

בתי בת שנתיים וחצי, לפני שלושה חודשים התפוצץ לה האפנדציט (לאחר שרופא משפחה אבחן את הסימפטומים כוירוס). היא סבלה מזיהום חמור מאד בכל חלל הבטן, נותחה ולאחר שבוע עברה ניקוז של אבצסט תחת CT.

היא שוחררה לאחר שבועיים וקיבלה בסך הכל שלושה שבועות של טיפול אנטיביוטי דרך הוריד.

היא החלימה יפה וחזרה לעצמה.עד לאירוע הייתה בריאה לחלוטין.

בביקורת אצל המנתחת נאמר לנו כי עקב "ההתעסקות" עם המעי שלה יש לה סיכון של 5% לחסימת מעיים במהלך החיים.

נאמר לנו שאין אף מזון שמעודד חסימת מעיים והיא יכולה לאכול הכל.

בשיחה עם מספר דיאטניות הם אמרו שבשום אופן לא לאכול מזונות עתירי סיבים כגון תפוז\ תירס, אפרסמון.

כמובן שאיני רוצה למנוע ממנה מזון אם אין צורך רפואי בעיקר בגלל ההשפעות הפסיכולוגיות (כל הילדים בגן ייקבלו תפוז- והיא לא....).

יש לציין שאנו גרים כעת בארה"ב- אודה מאד לדעתך ולגישה המקובלת אצל הכירורגים בארץ, האם להימנע במהלך כל החיים ממזונות מסויימים?

האם למה שעברה עלולות להיות השלכות נוספות על בריאותה העתידית?

תודה רבה!!