הוספת הודעה פורום אפילפסיה - ראש הפורום

למיקטל ואנטיביוטיקה - המשך לתגובתך

ד"ר אלי הימן(31.12.2005, 23:30)

שלום מיכל

האם היית ממליץ להמשיך בטיפול בלמיקטל ובעת נטילת תרופה אחרת לבדוק את רמת התרופה ולהעלות בהתאם לצורך? אולי רמת התרופה (100 מ"ג ביום) הייתה פשוט נמוכה מידיי מלכתחילה והעלתה תמנע התקפים בעתיד? האם ניתן לבדוק את העניין, או שמא לא לקחת את הסיכון?,

ד"ר הימן : אני בהחלט חושב כי זו דרך סבירה

רמת התרופה הייתה תקינה..

ד"ר הימן : להבדיל מהתרופות הישנות ( לומינל, פניטואין, ולפורל ) , עדיין אין מספיק אינפורמציה לגבי טווח טיפולי מתאים לגבי למיקטל.

אני נוהג על כן לקחת רמה בזמן שהמטופל מאוזן ( מבחינתי, זו הרמה המאימה ) ואז אני בודק במידת הצורך , כאשר יש יציאה מאיזון. במידה ורמת התרופה נמוכה מרמת הבסיס, ובהעדר סיבה ברורה המסבירה זאת , יתכן ואבחר להעלות את מינון התרופה.

מה יכולות להיות הסברות בעניין הופעת התקפים לאחר 11 שנות שקט..

ד"ר הימן : שאלה מצויינת , אין לי תשובה ברורה . המוח הוא איבר מאוד דינמי ועל כן ישנם הרבה תהליכים היכולים להגביר , לעתים גם להפחית את הנטיה לפרכוסים.

בהצלחה ...

ד"ר אלי הימן
מנהל המחלקה לנוירולוגית ילדים
והשרות הרב תחומי לאפילפסיה בילדים
מרכז רפואי אסף הרופא