פורום הפרעות שינה - ראש הפורום

הפרעות שינה לילד בן 4.5

יהודה ומיכל(16.1.2007, 12:24)
שלום רב!
בנינו בן 4.5 כיום סובל מהפרעות שינה החל מגיל חמשה חודשים שהתאפיינו אז בהתפרצויות בכי מתוך שינה. במשך תקופה ארוכה (כשנה וחצי) הוא היה נרדם רק כאשר אחד ההורים היה יושב לידו ומחזיק לו יד. לאחר שנולד לנו בן נוסף נאלצנו להשאיר אותו לבכות בלילה ולא לגשת אליו, דבר שעלה לנו בקושי רב אך הועיל במקצת להוריד את מספר הפעמים שהיה בוכה בלילות שהיה מגיע לתדירות של פעמיים בשעה.
בחודשים האחרונים התופעה החמירה כאשר הוא ישן בחדר עם אחיו הקטן הוא מתעורר מידי לילה בפחד ולא מוכן לחזור לישון במיטתו. בתקופה זו הוא ער שעות רבות בלילה ומעיר את אחיו וכו' כתוצאה מזה התפקוד שלו ביום נפגע הוא עצבני מאוד וירוד.
כל הניסיונות שעשינו הן בשיטת המקל או הגזר וכן ניסינו להעביר אותו לישון בחדר אחר לא הועילו משום שהוא היה מתעורר שוב ואז לא נשאר לנו שום פתרון בשבילו.
יצוין שהילד הוא מחונן במיוחד בעל שפה עשירה וחכמה, הוא מסתיר את החלומות שהוא חולם בלילה משום שהוא מתבייש בזה אבל בשיחות ארוכות שעשינו איתו הוא מספר חלומות מפחידים שהוא חולם ובמשך תקופה ארוכה מאוד הוא חזר על אותו חלום שוב ושוב.
מה ניתן לעשות לטיפול בבעיה זו?
תודה רבה!