פורום הפרעות שינה - ראש הפורום

גוף רדום - בעיה דומה

אין(19.2.2007, 21:51)

ד"ר שלום,

בדומה לתופעה שמתארת נעמה, אתאר את אשר אני חש:
אני בן 25, בריא, ללא אף בעיה גנטית, ומבצע פעילות ספורטיבית.

לעיתים רחוקות, כשאני מנסה לישון, אני נרדם לכמה שניות (לא בזמן פעילות כמובן (אין לי נרקולפסיה, עד כמה שידוע לי...)) ואז מתעורר (מבחינת המוח), אך אינני מצליח לזוז. בין אם אני מנסה "להילחם"/"להתנגד" ל"שיתוק" הזה או שאינני עושה דבר, זה פשוט נעלם תוך מספר שניות ואני חוזר למצב עירנות מלאה. כמעט תמיד, המצב הזה מלווה בהזיות ראיה ו/או שמיעה, כאשר אני מודע למקום בו אני נמצא בזמן שזה קורה, אך הוזה דברים שקורים ממש לידי (בין אם אני במיטה או נח על הספה) אך במציאות, כמובן, אין שום דבר.

תופעה זו מתרחשת אצלי מאז שהייתי ילד קטן, ולרוב ההזיות היו דברים רעים (סיוטים), אך עם השנים, התדירות של המקרים הללו פחתה, וכמו כן למדתי שאני יכול לשלוט על ההזיות, ולרוב אני מסוגל להחליט מה לראות בהן... (כך שזה כבר דברים טובים לרוב ולא רעים).

כמו כן, כשאני מנסה להתנגד ולהזיז שרירים מסויימים, לרוב אני מצליח להזיז כמה אצבעות או חלק מהיד/רגל (בתקווה שכל הגוף יתעורר...). כשאני יודע שיש מישהו לידי בזמן הזה, אני מנסה לדבר ולקרוא בשמו כדי שייתן לי איזה מכה קלה ויעיר אותי - ואני מרגיש שאני מצליח לדבר ולומר את שמו, ממש בקושי ובצורה חלשה. כששאלתי מישהו שהיה לידי אם הוא שמע שקראתי לו בזמן השיתוק הזה הוא אמר לי שהוא שמע אותי ממלמל מילים לא מובנות בקול חלש נורא.

תופעה זו מתרחשת בעיקר כשאני נורא עייף, אך לא בהכרח.

לסיום, אציין שאינני חש בתופעה שנעמה כינתה "זרמים בגוף והתעוררות בבהלה".

מצפה לתשובתך, בתודה מראש.