פורום פסיכולוגיה-פעוטות - ראש הפורום

גמילה לבן שנתיים

ימ(22.7.2008, 6:12)

שלום!

בני יליד 20/7/06. מדבר במשפטים, יודע הרבה צבעים, צורות, עונה על שאלות, מבין וכו'. בגן הגננת כל הזמן טוענת שהוא מקדים בהתפתחותו בלפחות חצי שנה, כלומר בפעילויות הוא בקבוצת גדולים בגילאים 2.5 - 3. מגיל שנה הודיע שהוא עושה קקי (אך הפסיק עם זה לפני מספר חודשים).מאפריל בני ביקש הרבה פעמים לקנות סיר ותחתונים (בעקבות פעילויות בגן), בבית לא עשיתי כלום בנושא.

ביוני הגננת עשתה גמילה לקבוצת הגדולים והמליצה לצרף גם את בני כי לדעתה הוא מוכן.

עשיתי כמה שיחות בנושא גם אני, הוא לבש תחתונים בהתלהבות,בגן כל שעה נלקח לישבנון, ישב בהתלהבות, אך ברוב הפעמים השתין בתחתונים, כך גם בבית, והשתין לפעמים בתדירות של כל חצי שעה, והייתה לי תחושה שהוא לא שולט בסוגרים גופנית. כעבור שלושה ימים החזרנו אותו לחיתול, הגננת אמרה שננסה שוב עוד חודש כי הוא אוטוטו מוכן.

בני לעיתים מוריד חיתול לעצמו, בטענה שמפריע לו. מצד שני בחודשים אחרונים עושה קקי ולא אומר שעשה עד שמגלים.

התחלתי לפני כשבוע לתת לו להסתובב עירום בבית לכשעתיים (הוא מאד אוהב ללכת בבית עירום, וגם לי זה נוח כי ככה אני רואה לפי האיבר מין מתי הוא צריך פיפי), מעבר לזה ממשיכים עם חיתול רגיל.

כשאני רואה שהוא צריך להשתין, אני מציעה לו, הוא אומר שהוא לא צריך ואחרי כמה דקות משתין.

התחלתי להציע פיפי פרס, אז נניח מתוך שעתיים פעם אחת הוא עושה בסיר ומקבל פרס ועוד פעם משתין על הרצפה בפינה ורץ לנגב עם סמרטוט.

אני רואה שעכשיו זה נהייה רצוני, כי הוא לא מרטיב ספה לבקשתי ונניח זז לרצפה ואז משתין.

גם כשהוא עם חיתול, בערך פעם ביום מבקש פרס, משתין בסיר ומקבל.

איך להמשיך מפה?

האם לשים תחתונים כל הזמן או להמשיך באותה מתכונת או לרדת מהעניין?

תודה וסליחה על האורך.