פורומים חדשים
כלים שימושיים
הכנה לקראת אחות חדשה בבית
אורי (15.9.2008, 16:47)שלום רב,
בני כעת בן שנתיים וחמישה חודשים. אני אמורה ללדת עוד כ-3 חודשים והייתי מעוניינת לדעת מה הדרך הטובה ביותר להכין אותו.
אנחנו גרים בחו"ל כרגע, כך שהתא המשפחתי המצומצם שלנו מאד חזק ובני קשור אליי מאד, הסבים והסבתות לא נמצאים קרוב אלינו כדי לעטוף אותו בשוטף, על אף שמשתדלים לבקר כמה שניתן.
בגלל המעבר, היתה לו שנת הסתגלות לא קלה, אך ברצוני לציין כי עבר את זה יפה, נקלט בגן דובר אנגלית, נגמל מחיתולים וסך הכל מתמודד יפה עם צורת החיים פה והמרחק מהמשפחה בארץ.
הוא ילד נבון, בעל דמיון, אוהב לשחק במשחקי תפקידים, לשמוע סיפורים, נמצא בגן ובשארית הזמן נמצא איתי בעיקר.
בעיקרון, התחלנו להראות לו תמונות שלו כשהיה קטן ולחשוף אותו לתינוקות של חברים והוא לפעמים אומר שהוא התינוק שלי, אך מתעלם מהבטן ולא שואל שאלות.
חשבתי להתחיל לקרוא לו ספרים על אח/ות חדש/ה בבית , אולי לקנות לו בובה, כי הוא אוהב מאד להתייחס לדובי שלו כמו תינוק. מה הגישה בה כדאי לנקוט ואיך מומלץ לספר לו ולהכין אותו? אני מעט חוששת כי באמת קשור אליי ונמצא איתי המון.
אשמח לעצה, תודה.