פורום פסיכולוגיה-מתבגרים - ראש הפורום

עוד שאלה קצת יותר דחופה!

גידי לוין(1.12.2007, 11:24)

שלום רינת

ראי שתי שאלות למטה, תשובה שכתבתי לשאלה דומה למדי.

לעצם העניין, נראה שיש לך מערכת יחסים די סוערת עם שתי החברות שלך כאשר הציר המרכזי הוא קנאה. כל אחת מכן עסוקה במקום שלה בתוך השלישיה הזו והכעס מתעוררת כאשר מישהי מרגישה שנדחקה הצידה.

אני לא יודע מדוע חברותייך נוהגות כך, אך מכיוון שסיפרת קצת על עצמך אפשר להבין מדברייך שאת מאוד עסוקה במקום שלך בתוך המשפחה. נראה שאת חשה כי את נדחקת הצידה גם בתוך המשפחה ואינך יודעת כיצד להילחם על מקומך שם. עם החברות זה יותר ברור כיצד את יכולה להילחם על המקום שלך אבל המחיר הוא מריבות, כעסים ועלבונות.

נראה לי שנקודת המפתח היא תחושתך במסגרת המשפחה וחוסר האונים מול הרגשתך כדחויה על ידי האנשים הקרובים ביותר אלייך.

כן, אני חושב שלדבר על זה יכול לעזור לך. טיפול פסיכולוגי הוא אפשרות אחת אך ישנן גם הרבה אפשרויות אחרות כמו ללכת לדבר עם היועצת, עם חברה קרובה, דמות בוגרת שאת סומכת עליה ומסגרות נוספות שמציעות אוזן קשבת לבני נוער כמו "הפוך על הפוך" של על"ם.

בברכה,
גידי לוין
פסיכולוג קליני
קבוצת שיח