עוד בנושא
פורומים חדשים
כלים שימושיים
שלום
מיכל שלזינגר (19.10.2008, 0:30)שלום ליהי
את נכנסת למעגל של דלקת בדרכי השתן - אנטיביוטיקה - פטריה. כפי שאסביר בהמשך - לחות חמה היא בין הגורמים לדלקת בדרכי השתן, אנטיביוטיקה היא בעלת אנרגטיקה מקררת. כך שהדלקת נרגעת, אבל הטחול נחלש , מייצר לחות קרה ולכן תוקפת הפטריה.
אצל נשים שכיחות הדלקות בשלפוחית השתן גבוהה פי חמש מאשר אצל גבריםי מכיוון שאצלן השופכה קצרה יותר מזו של הגברים וכן שרירי הסוגר מעטים יותר , כך שהדבר מאפשר חדירה מהירה יותר של מזהמים אל מערכת השתן.
גורמים נוספים לדלקות הם: שימוש באנטיביוטקה לעיתים קרובות, מתח, תזונה לקויה ועתירת סוכרים, הריון, ליקויים במבנה האנטומי, חוסר איזון הורמונאלי.
להלן המנגנון הסיני של דלקות בדרכי השתן:
מבחינת הרפואה הסינית אחד הגורמים למחלה הינו לחות חמה . לחות נובעת מן הטחול. בנוסף כליות חלשות תורמות להחלשות השלפוחית ולפלישת פתוגנים לתוכה, לחות חמה יכולה גם לעלות אל הכליות ולגרום לסימני כאב, דחיפות ותכיפות במתן שתן. כאשר הלחות חוסמת את המחמם האמצעי יהיו גם סימני תיאבון ירוד , הקאות ושלשולים. סינדרום שכיח נוסף הינו סטגנציה של צ'י הכבד וסטגנציית דם. תסכול, כעס, טינה, מתח מיני , רגשות מודחקים ומלח פוגעים בתנועה החלקה של צ'י הכבד. מכיוון שהמסלול האנרגטי של הכבד עובר גם באיזור האגן. הזרימה באיזור הזה נפגעת ואז מופיע כאב ותנועת הנוזלים נתקעת ומתבטאת כפגיעה במערכת השתן. סטגנציה של צ'י הכבד עשויה להסתבך עם פתולוגיות אחרות. הרגשות שתוארו יוצרים בגוף חום סטגנטיבי, חום זה הוא שגורם ללחות שנובעת מן הטחול להפוך לחמה. הלחות החמה והסטגנציה גורמות לבעיית זרימה תקינה באגן והחמרה של הסינדרום תהיה סטגנצית דם באיזור. איברים אחרים שמבחינת הרפואה הסינית נפגעים אנרגטית בפתולוגיה של דלקות בדרכי השתן הם המעי הדק והלב.
אם קיימת נטיה לדלקות חוזרות כדאי לטפל ברפואה סינית באופן מניעתי.
כאשר פונים למטפל ברפואה סינית המטפל יבחן את המטופל/ת שלפניו בכלים של הרפואה הסינית: דופק, לשון, אבחנת גוף ותשאול מלא. זאת כדי לפתור את שורש הפתולוגיה. לאחר איסוף הנתונים המטפל יתאים למטופל/ת תכנית דיקור וצמחים סיניים ויתן הנחיות לתזונה ואורח חיים.
כיוון שאת כעת נמצאת במעגל של דלקת חוזרת - פטריה, אני ממליצה לך לפנות למטפל ברפואה סינית שיסייע לגופך לחזור למצב מאוזן ולצאת ממצב זה של דלקות חוזרות.
מטפלת מוסמכת ברפואה סינית