הוספת הודעההוספת תגובה פורום רפואה סינית - נשים - ראש הפורום

תזונה מומלצת בזמן וסת

מיכל שלזינגר(26.1.2009, 23:44)

שלום לך גילילי

בזמן הדימום הוסתי ( אפשר להתחיל כשבוע לפני המחזור) מתאים לאכול מזונות מניעי דם וצ'י, כדי שתהיה זרימת דם טובה, ולא תהינה תופעות של כאבים, עצבנות וכו'.:

להלן מזונות ממריצי דם + צ'י

מזונות , תבלינים ועשבי מרפא (מעט חריפים, החריף נחשב לטעם מניע)

גרגר הנחלים, עלי חרדל, עלי דפנה, כורכום, בזיליקום, הל, מיורם, כמון, בצל ירוק, שמיר, שומר, ג'ינג'ר, פלפל, לפת, רוזמרין, מנטה, מליסה, צנון וקליפת הדרים ( הסינים צורכים קליפת קלמנטינה מיובשת chen pi -ומכינים ממנה חליטת תה, גם טעים וגם מניע צ'י).

יש להזהר ממזונות חריפים מדי כמו פלפלי חריפים, כי מזונות חריפים מידי עלולים ליצור חום חזק ולהחריף תופעות של חום.

מזונות שמניעים בעדינות ( ושאינם חריפים):

סלק אדום, אורז מתוק, אוכמניות, אפרסקים, דובדבנים, ערמונים, כרוב, קולורבי,כרובית, ברוקולי, עלים ירוקים, נבטי דגנים, קטניות וזרעים, ירקות ופירות טריים (פירות - במידה- בגלל כמות הסוכר הגבוהה, עד 2 פירות ליום, עודף מתוק, יוצר לחות ו"תוקע").

מזונות אלו מסייעים לפעילות הכבד ולזרימת האנרגיה. הכבד אחראי לתנועה טובה של צ'י.

לאחר הדימום הוסתי יש לצרוך מזונות מחזקי דם.

לא שאלת , אבל אני בכל זאת אפרט, אני מניחה שזה יעניין אותך:

. מזונות בשריים (עוף ובקר) הם העשירים ביותר בברזל וב- B12 . דווקא אכילת מנות קטנות מדי יום תאפשר ספיגה טובה יותר של מרכיבי הדם מתוך הבשר – לעומת מנה גדולה X3 פעמים בשבוע.

בשר מוכשר (שעבר הוצאה של הדם על ידי שימוש בכמויות גדולות של מלח) מכיל פחות ברזל ו-B12.

כבד- הוא המקור העשיר ביותר לברזל ו- B12 , אך הוא איבר מזוהם ביותר- לכן רצוי לצרוך כבד אורגני.

2. דגים – על פי הרפואה הסינית הם מחזקי דם – אבל חשוב לזכור שכמות הברזל וה- B12 בהם הרבה יותר נמוכה בהשוואה לבשר.

3. מוצרי חלב וביצים - מכילים B12. מובן שרצוי לצרוך מוצרי חלב צאן המכילים עד 5% שומן. אלה קלים יותר לעיכול ולכן ספיגת הויטמינים מהם טובה יותר.

4. מזונות צמחיים עשירים בברזל- פולי סויה, שעועית, אפונה, שיבולת שועל, פירות מיובשים, שקדים, טחינה משומשום מלא, רימונים, גרעיני חמניות (לא קלויים), כרשה ואצות.

5. מזונות עשירים בחומצה פולית:

אצות (סושי), נבטים, מזונות עליים ירוקים, דגנים מלאים, כבד, קטניות למיניהן, אגוזים.

6. מזונות ירוקים נחשבים למחזקי דם על פי הרפואה הסינית. הם עשירים בכלורופיל, הנחשב לאחד החומרים המחזקים ביותר. מזונות ירוקים מכילים גם ברזל ומנגן.

7. פירות וירקות אדומים – עגבניות, פירות יער, רימונים, סלק, אבטיח, פומלית אדומה, אשכולית אדומה, צנון, צנונית, פלפל אדום.

8. פירות וירקות כתומים.

9. דבש מלכות ופולן (לבדוק שאינו מהווה גורם אלרגני). מי שאלרגי לפולן יכול לצרוך מזון מלכות ללא פולן.

10. כדאי לצרוך ממזונות העל הירוקים: עשב שעורה, משקה כלורופיל וכו' מחברה אמינה אלו נספגים היטב ונחשבים למחזקי דם.

-חשוב לאכול מזונות מלאים. ספיגת מרכיבי המזון ממזונות אלה טובה יותר.

-כדאי לשלב מזונות המהווים מקור לברזל סמוך לאכילת מזונות עשירים בויטמין C – פרי הדר, פלפל אדום, קיווי , עגבניות וגויאבות – מגביר ספיגת הברזל פי 4.

-רצוי לצרוך חלק מהמזונות מחזקי הדם בצורת מיצים – מאפשר ספיגה קלה יותר. ניתן לשלב סוגים שונים של ירקות ופירות או לצרוך בכל פעם סוג אחר. מומלצים: רימונים, פירות יער, גזר, סלק, פלפל אדום (אפשר לשלב סלק טרי/ מבושל או פלפל טרי במיץ גזר). רצוי להוסיף למיץ כזה גם ירק ירוק או עלים ירוקים. כמו כן רצוי לשלב פרי המכיל ויטמין C לשיפור הספיגה. מיצי פירות אסורים לשתייה לחולי סכרת. אם מופיע צבע כתום בכפות רגליים/ ידיים יש להמעיט בשתיית הכתומים.

בריאות שלמה

מיכל שלזינגר

בברכה,
מיכל שלזינגר
מטפלת מוסמכת ברפואה סינית