עוד בנושא
פורומים חדשים
כלים שימושיים
אי קבלת מחזור
מיכל שלזינגר (27.7.2011, 15:33)שלום מירי
את בת 43, גיל שבו פוטנציאל הפוריות שלך הולך ומצטמצם. אני לא יודעת מהאם חוץ מן העובדה שלא הופיעה הווסת יש לך תופעות נוספות, אבל בגיל 43 חלק מן הנשים חוות פרימנופאוזה (טרום גיל מעבר), כמובן שטווח הגילאים רחב ביותר.
גיל המעבר, או מנופאוזה אינו אירוע קצר וחד פעמי אלא תהליך פיזיולוגי מתמשך שאורך בין שנתיים לעשר שנים. במהלך תקופה זו נפסק המחזור החודשי של האישה ופוריותה יורדת. טווח הגילאים הממוצע שבו חווה האישה את תופעות גיל המעבר הינו בין 45- 52.
התקופה הקודמת למנופאוזה נקראת בשם "פרימנופאוזה". תקופה זו מאופיינת בכך שמספר הביציות של האישה פוחת ורגישות השחלות שלה ל- FSH יורדת. קיימת הפרשה בלתי מספקת של אסטרוגן ופרוגסטרון וחוסר תגובה של הזקיקים הנותרים. כתוצאה מכך, נשים רבות מבייצות באופן בלתי רגיל .
בתקופת הפרימנופאוזה המחזור החודשי משתבש, יכול להעלם לחודש או יותר ולחזור לתקופה מסויימת ולהיות שוב סדיר . הרפואה הסינית מייחסת את גיל המעבר להחלשות האנרגיה של הכליות.
במהלך החיים הטבעי האישה מאבדת ג'ינג בתהליך טבעי המתחיל עוד טרם לידתה. ניתן לראות הקבלה בין כמות הזקיקים בשחלה לרמת הג'ינג הכללית בגוף. בזמן התפתחות השחלות אצל העוברית היא נושאת בגופה כ- 6 מיליון זקיקים. מיד לאחר הלידה מספר יורד לכ-600,000 ובזמן המחזור החודשי הראשון של הנערה נותרים בגופה כ- 300,000 זקיקים. בגיל המעבר מספרם יורד לכ- 10,000. הג'ינג (תמצית הכליות) מלבד תפקידו בהזנת מערכת הרבייה, זורם במרידיאנים מיוחדים, הוא בעל יכולת השפעה על מערכת החיסון בהתמודדות עם פתוגנים חיצוניים ותומך באנרגיה הבסיסית של האדם. אורח חיים תובעני משחק תפקיד משמעותי בהתכלותו של הג'ינג, בנוסף ללידות מרובות, קיום יחסי מין תכופים ואורח חיים פרוע. כל אלו יתנו את אותותיהם בגיל המעבר של האישה. מכאן ניתן להבין כי הסימפטומים שנשים שונות יחוו עם הגיען לגיל המעבר מושפעים בין השאר מאורח חייה של האישה. ככל שאורח החיים שלה תובעני יותר, ותזונתה בעייתית ובלתי מאוזנת, כך הסימפטומים יהיו חמורים יותר.
כאשר פונים למטפל ברפואה סינית המטפל יאבחן בכלים של רפואה סינית את מצבה של האשה. המטפל יאבחן באמצעות דופק, לשון, אבחנת גוף והסימפטומים שהאשה מדווחת עליהם. לאחר שהמטפל יאבחן את מערך הסינדרומים שהאשה מושפעת ממנו הוא יוכל להתאים לה פורמולת צמחים, תכנית דיקור, המלצות לתזונה ואורח חיים. הטיפול היעיל ביותר הוא בד"כ טיפול משולב של דיקור, צמחי מרפא סיניים, שינוי תזונתי ופעילות גופנית. ייתכן שבשלב זה מלבד החלשות המחזור / או אי סדירותו אין כל תופעות נוספות אבל מומלץ לפנות למטפל על מנת לאזן את הגוף ולחזק את הכליות, על מנת לעבור את התקופה הזו בצורה הטובה ביותר ולמנוע סימפטומים אפשריים של גיל המעבר.
מיכל שלזינגר
מטפלת מוסמכת ברפואה סינית