הוספת הודעההוספת תגובה פורום רפואה סינית - נשים - ראש הפורום

המלצות תזונה

מיכל שלזינגר(9.8.2011, 14:28)
על פי שאלותייך מן החודשים האחרונים אני מבינה שאת מתעניינת מאוד בתזונה ולכן אני ממליצה לך בחום לקרוא את ספרו של אורון אופק – אמנות הריפוי בתזונה סינית

וכן את ספרה של ליאורה חוברה- הדיאטה הסינית

בספרים נפלאים אלו תקבלי מידע רב ערך שיוכל לענות לכל שאלותייך בתחום התזונה.

בד"כ כשפונה מטופל לטיפול אצל מטפל המטפל ממש עוזר לו להתאים את התזונה לחיי היום יום שלו.

אני יכולה לצרף רק רשימת רכיבים קצרה של מזונות מחזקי דם (מדובר בהנחיות רבות מעבר ל"רשימת מכולת") ומניעי צ'י אבל ממליצה לך לפנות למטפל וכן לקרוא את הספרים.

מחזקי דם:

. ככלל הטעם הירוק הוא הצבע המאפיין את הכבד ונחשב למרגיע ומחזק עבורו. ירקות ירוקים נחשבים למחזקי דם ומשפרים את תפקודו של הכבד בייצור הדם.
הטעמים המומלצים הינם החריפים (מעט) והחמוצים. הטעם החריף נחשב למניע ומפזר חסימות והטעם החמוץ מאפשר לרקמות לשחרר רעלים בשל תכונתו המכווצת.

מומלץ להרבות באכילת ירקות ירוקים:
מלפפון, חסה, שעועית ירוקה, סלרי, תרד, כרוב, אספרגוס, ארטישוק (עליו נחשבים לבעלי פעילות מנטרלת רעלים), קישוא, במיה, ברוקולי, פלפל ירוק וכל ירק ירוק אחר.
מבין הירוקים מומלצים במיוחד הם הנבטים. הנבטים עשירים מאוד בכלורופיל, ויטמינים ומינרלים, למשל: נבטי מאש, נבטי אלפלפה דקים, נבטי ברוקולי ונבטי סויה (טריים, מוקפצים, או מבושלים).

מזונות בשריים (עוף ובקר) הם העשירים ביותר בברזל וב- B12. דווקא אכילת מנות קטנות מדי יום תאפשר ספיגה טובה יותר של מרכיבי הדם מתוך הבשר – לעומת מנה גדולה X3פעמים בשבוע.

בשר מוכשר (שעבר הוצאה של הדם על ידי שימוש בכמויות גדולות של מלח) מכיל פחות ברזל ו-B12.

כבד- הוא המקור העשיר ביותר לברזל ו- B12, אך הוא איבר מזוהם ביותר- לכן רצוי לצרוך כבד אורגני.

דגים – על פי הרפואה הסינית הם מחזקי דם – אבל חשוב לזכור שכמות הברזל וה- B12בהם הרבה יותר נמוכה בהשוואה לבשר.

מוצרי חלב וביצים- מכילים B12. מובן שרצוי לצרוך מוצרי חלב צאן המכילים עד 5% שומן. אלה קלים יותר לעיכול ולכן ספיגת הויטמינים מהם טובה יותר.

מזונות צמחיים עשירים בברזל- פולי סויה, שעועית, אפונה, שיבולת שועל, פירות מיובשים, שקדים, טחינה משומשום מלא, רימונים, גרעיני חמניות (לא קלויים), כרשה ואצות.

מזונות עשירים בחומצה פולית:

אצות (סושי), נבטים, מזונות עליים ירוקים, דגנים מלאים, כבד, קטניות למיניהן, אגוזים.

פירות וירקות אדומים – עגבניות, פירות יער, רימונים, סלק, אבטיח, פומלית אדומה, אשכולית אדומה, צנון, צנונית, פלפל אדום.

פירות וירקות כתומים.

דבש מלכות ופולן (לבדוק שאינו מהווה גורם אלרגני). מי שאלרגי לפולן יכול לצרוך מזון מלכות ללא פולן.

כדאי לצרוך עשב חיטה בצורת GREEN MAGMA. נספג היטב ונחשב למחזק דם.

-חשוב לאכול מזונות מלאים. ספיגת מרכיבי המזון ממזונות אלה טובה יותר.

-כדאי לשלב מזונות המהווים מקור לברזל סמוך לאכילת מזונות עשירים בויטמין C– פרי הדר, פלפל אדום, קיווי , עגבניות וגויאבות – מגביר ספיגת הברזל פי 4.

-רצוי לצרוך חלק מהמזונות מחזקי הדם בצורת מיצים – מאפשר ספיגה קלה יותר. ניתן לשלב סוגים שונים של ירקות ופירות או לצרוך בכל פעם סוג אחר. מומלצים: רימונים, פירות יער, גזר, סלק, פלפל אדום (אפשר לשלב סלק טרי/ מבושל או פלפל טרי במיץ גזר). רצוי להוסיף למיץ כזה גם ירק ירוק או עלים ירוקים. כמו כן רצוי לשלב פרי המכיל ויטמין C לשיפור הספיגה. מיצי פירות אסורים לשתייה לחולי סכרת. אם מופיע צבע כתום בכפות רגליים/ ידיים יש להמעיט בשתיית הכתומים.

- בישול בחומרים חומציים מאפשר פירוק טוב יותר של הבשר. ניתן להכין משרה המכיל נוזל חומצי כלשהו ובכך לשפר את ספיגת רכיבי המזון מתוך התבשיל , למשל: יין אדום, מיץ לימון, חומץ בן יין, רסק/ מיץ עגבניות, בירה, מיץ תפוחים.


מזונות מניעים:
סלק אדום, אורז מתוק, אוכמניות, אפרסקים, דובדבנים, ערמונים, כרוב, קולורבי, כרובית, ברוקולי, עלים ירוקים (רוקט, אורוגולה, תרד, חסה, עלי סלרי) , נבטי דגנים, קטניות וזרעים, ירקות ופירות טריים.

אמנם יש פה רשימה ארוכה אבל על מנת לפתור בעיות ולהחלים רצוי ללכת למטפל שיתאים לך תזונה מדוייקת כי למשל חלק ממחזקי הדם יכולים גם לגרום ללחות ולחות מובילה לסטגנציה.

ואז בעצם לא תצאי ממרחב הבעיה שלך – שזוהי בעצם המטרה שלך.

רפואה שלמה