הוספת הודעההוספת תגובה פורום רפואה סינית - נשים - ראש הפורום

תחליפי סידן לנמנעים מחלב

מיכל שלזינגר(13.7.2014, 23:22)

שלום דניאלה

גם אני ממליצה תמיד על המנעות מחלב פרה בגלל חוסר התאמתו למערכת העיכול האנושית, זהו חלבון קשה לעיכול וכמובן תוספות ההורמונים והאנטיביוטיקה מאוד מזיקים. כפי שציינה המטפלת שלך גם נושא הלחות שמוצרי החלב מחמירים.

אם כבר מוצרי חלב מן החי - חלק מן האוכלוסיה יכולים לצרוך חלב עיזים / כבשים תמיד עדיף לצרוך אורגני וגם אז עדיף לצרוך מוצרים שעברו החמצה ותסיסה - רויון,יוגורט , גבינת לבנה - אלו קלים יותר לעיכול.

לגבי תחליפים:

קודם כל למה את מתכוונת בתחליפים? תחליפים מבחינת ערך תזונתי? תחליפים מבחינת משהו במקום ההרגל לצרוך מוצרי חלב?

אז חשוב לדעת כי:

- שמוצרי חלב אינם מספקים באמת את מה שהיצרנים ומועצת החלב מבטיחים:

הם אינם מגינים ממחלות שונות , ואינם מסייעים לרזות, אינם יעילים כל כך בשמירה על העצם. הסידן בחלב מתחרה עם הזרחן (מינרל נוסף שיש בחלב) והדבר מקשה על הספיגה. לגבי הרזיה ושמירת משקל - אין שום יתרון אמיתי בצריכת מוצרי חלב.

תחליפים אפשריים:

מבחינת מוצרים שיש בהם סידן:

מן הצומח:

? סויה עשירה בסידן באופן טבעי, ולעתים קרובות מוצרי סויה מעובדים כגוןחלב סויה וטופו מועשרים בסידן נוסף. כך למשל, ב-200 גרם טופו יש קצת יותר סידן מאשר בכוס חלב (כ-200 מ"ג). ניתן למצוא גם מוצרי טופו מועשרים בסידן, המכילים 1,300 מ"ג סידן במנה של 200 גרם.

? טחינהרצוי לאכול טחינה משומשום מלא, העשירה בסידן עד פי שבעה (!) מאשר טחינה רגילה. כמות הסידן ב-2 כפות טחינה גולמית מלאה שווה פחות או יותר לכמות הסידן בכוס חלב (כ-200 מ"ג). על אף שטחינה עשירה בשומן ובקלוריות, כמות השומן הרווי בה נמוכה יחסית, ובהתחשב בכך שתזונה טבעונית היא דלה בשומן, מומלץ בהחלט לתבל את הסלט ב-4 כפות טחינה גולמית.

? זרעי פשתן – בנוסף להיותם מקור מצוין לאומגה 3, ב-4 כפות של זרעי פשתן טחונים יש גם 74 מ"ג סידן.

? בחלק מהקטניות מצוי סידן בכמות נאה, בעיקר בסויה, כאמור, ובשעועית לבנה. תמיד מומלץ להנביט קטניות, כדי לשפר את זמינות הסידן (וערכים תזונתיים נוספים).

? ירקות ירוקים כגון ברוקולי, כרוב, שעועית ואפונה מכילים כמות סידן משמעותית ביחס למספר הקלוריות, אך יש לצרוך מהם כמות גדולה יחסית על מנת לקבל סידן בכמות מספקת (ראו פירוט בטבלה בהמשך).

? סייטןמקבילה צמחית לבשר על בסיס חלבון חיטה. בישראל היצרנית "טבע דלי" מעשירה את הסייטן בכמות גבוהה של סידן.

? אם אינך טבעונית - גם דגים יכולים לסייע להעלאת רמות סידן:

? דגים: דגים הנאכלים על עצמותיהם (סרדינים, שפרוטים, מקרל מעושן או כבוש, קרפיון או נסיכת הנילוס שנטחנים עם עצמותיהם) מהווים מקור טוב לסידן. כמו כן דגים שמנים (סלמון, מקרל, סרדינים, שמן דגים, כבד דגים) מהווים מקור טוב לויטמין D, התורם לספיגת הסידן ולשקיעתו על העצמות

? שאלת על קפה:

? אפשר לשתות קפה עם חלב סויה (עדיף תמיד לצרוך סויה ללא הנדסה גנטית.)

? אפשר חלב שקדים / או חלב שקדים - אורז. הכי מומלץ להכין לבד. הרבה יותר בריא ומזין מאשר חלב שקדים קנוי.

? חלב השקדים הקנוי הינו ביחס של 1:15 בין שקדים ומים. זה שמכינים בבית הינו ביחס של 1:3-4 כוסות מים ביחס לשקדים. הרבה יותר מזין מבחינת רמות חלבון וסידן.\

ניתן למצוא באינטרנט מתכונים רבים להכנת חלב שקדים:

מה שצריך זה בסך הכל בלנדר איכותי וחזק + כוס שקדים - רצוי להשרות ל 6 -8 שעות לפני כן (כדי להעצים את הזמינות לגוף.

בברכה,

מיכל שלזינגר
מטפלת מוסמכת ברפואה סינית אינטגרטיבית

התמחות בגינקולוגיה ופוריות

גוף- נפש