עוד בנושא
פורומים חדשים
כלים שימושיים
הרמת סינוס
ד"ר ניצן שלזינגר (25.10.2008, 22:07)דבורה שלום,
הרמת סינוס - הינה פרוצדורה של מילוי חלל הסינוס (בחלק המצוי ברצפת הסונוס ) על מנת ליצור מקום אליו השתלים יושתלו.
הסינוס הינו חלל המצוי מעל לשיניים העליונות משן מספר 4 - 8 (כלומר השיניים מאחורי הניב) את הסינוס מצפה רקמה דקה כמו ציפוי דק (ממברנה שניידריאנית), סינוס מהווה חלק ממערות האף. לכל אדם צורהו גודל שונה של סינוס (ישנם הבדלים אפילו בין צד ימין לצד מאל אצל אותו אדם). ישנם אנשים שלא יזדקקו להרמת סינוס לצורך השתלה כי קיימת מספיק עצם, לעומתם אחרים יזדקקו לתוספת העצם הזו.
לפני הרמת סינוס , יש לבדוק את המצב הבריאותי הכללי, הדנטלי, האם המטופל סובל מסינוסיטיס פעיל? האם קימות בעיות קרישה? האם המטופל נוטל אספירין או קומדין? וכו' , יש לבצע צילום פנורמי ו/או CT . בד"כ לפני הפרוצדורה נוטלים אנטיביוטיקה פרופילקטית אותה ממשיכים ליטול גם לאחר הפרוצידורה.
ישנן שתי פרוצדורות שונות בהרמת הסינוס:
- הרמת סינוס סגורה- במידה וגובה העצם עד רצפת הסינוס הינו 8 מ"מ (המינימום הנדרש הינו 10 מ"מ). הרי שניתן לבצע תוספת של עצם בחלל הסינוס ע"י קידוח כמעט עד רצפת הסינוס (נשאר כ 1 מ"מ של עצם) ואז נכנסים עם מכשיר בעל ראש מעוגל ובעזרת לחץ שוברים את רצפת הסינוס (יוצרים שבר ירוק) כך שהממברנה השניידראינית אינה נקרעת, דרך הפתח הזה מכניסים עצם גרגירית ואח"כ את השתל כך שמסביב לקצה שתל יש עצם גרגירית ומעליה הממברנה (דומה הדבר למוט מרכזי של אוהל אשר תומך ביריעת האוהל). לאחר כ 8 חודשים העצם הגרגירית מתגרמת (עוברת תהליך של ספיגה ובניה של עצם חדשה במקום העצם שנספגה , לאחר שנתיים העצם עוברת התבגרות מלאה).
- הרמת סינוס פתוחה- במידה וגובה העצם קטן מ 8-7 מ"מ הרי שלא ניתן לקבל עצם בצורה פרידיקטבלית ע"י הרמת סינוס סגורה ולכן מבצעים תהליך של הפשלת החניכיים ומגיעם לעצם של "הלחי" (אותה העצם שמהווה את הקיר הצדדי של הסינוס) ,יוצרים בתוכה חלון קטן ומרים בזהירות מבלי לקרוע את הממברנה השנידריאנית, מרימים בעדינות את הממברנה הזו ומכניסים עצם גרגירית (או כל תחליף אחר)מן הצד כך שהממברנה עוטפת את המילוי (לעיתים שמים בתוך הסינוס ממברנה מלאכותית בנוסך לזו הקיימת), ואז מחזירים את החניכיים למקום ותופרים (לעיתים מכניסים את השתלים ביחד עם הרמת הסינוס). ממתינים כ 9 חודשים וניתן להכניס את השתלים למקום.
הטיפול מתבצע ע"י מי שהוכשר לכך ויש לו את הידע והנסיון הדרוש , זה יכול להיות מומחה או רופא שיניים כללי.
ישנם מצבים שניתן לוותר על הרמת הסינוס ע"י שימוש בטכנולוגיות שונות של השתלה.
מקווה שהייתי לעזר.
השתלות דנטליות