הוספת הודעה פורום מחלות ריאה - ילדים - ראש הפורום

בליעת גומיה תינוק בן שנה

נתי(27.11.2011, 20:30)

שלום רב,

היום בבוקר שמעתי את בני בן השנה משתעל שיעול כאילו נחנק במיטה. באתי אליו ראיתי אותו שכוב במיטה וגומיית השיער שלו איננה. אציין שהוא השתעל רק באותו רגע (בערך כ-10 שניות-20 שניות) ושהוא נוטה להכניס את הגומייה לפה. לאחר מכן ובמהלך היום לא השתעל.

ישר הרמתי אותו וטפחתי לו על הגבו ואחרי כמה שניות השיעול פסק. אני מאמינה שהוא בלע את הגומיה כיוון שחיפשתי אותה בכל החדר ולא מצאתי.

לקחנו אותו לרופאת ילדים (שדרך אגב המליצה לא לקחת אותו למיון ולא לעשות צילום) היא בדקה לו את הריאות ואמרה שהן נקיות ויש כניסה ויציאה של אוויר נקייה. היא אמרה שרוב הסיכויים שהגומיה עברה בוושט ותיצא בואה בימים הקרובים. בנתיים, היו לו כבר 3 יציאות ועדיין לא נמצאה הגומייה.

שאלתי היא: מה הסיכוי, בהתחשב בנסיבות המקרה, שהגומיה עברה בדרכי הנשימה והגיעה לריאות? ומה עליי לעשות אם הגומיה לא תיצא בצואה? והאם היא אמורה לצאת בשלמותה באופן הנראה לעין?

אני מאוד לחוצה ולא נרגעת אפילו שהילד ממש מתנהג כרגיל לחלוטין.

אודה לך מאוד אם תוכל להתייחס לשאלותיי.