הוספת תגובה פורום רפואת שיניים לילדים - ראש הפורום

הנקת הרדמה

ד"ר הדס כץ-שגיא(2.4.2009, 21:34)

שלום לי,

קודם כל אני שמחה על הרצון להקפיד יותר. אין יותר טוב ממניעה, וצחצוח שיניים מגיל צעיר זו דרך מצוינת למנוע בעיות בשיניים בעתיד.

לגבי הנקה ובריאות שיניים. אני ממש לא נגד הנקה (ממש לא) אבל אני גם בעד שיניים.

יניקה Ad libitum ("אכילה חופשית") בייחוד במשך הלילה מאוד מסוכנת לשיניים. בשעות הלילה הפרשת הרוק פחותה, ולכן החלב לא מפונה בקצב מהיר ונשאר זמן רב בפה וסביב השיניים. בחלב אם כמו בחלבים אחרים יש סוכר. חיידקים אשר מצויים בפה יודעים לקחת את הסוכר ולפרק אותו ולייצר חומצה. החומצה בסופו של דבר פוגעת בזגוגית השן.

ממחקרים עולה כי יש הבדלים בין חלבים שונים. בד"כ חלב אם נמצא במקום טוב באמצע. לא הכי טוב אך גם לא הכי מזיק.

לדעתי אפשר להניק ובכל זאת לשמור על השיניים. את לא חייבת להעיר את בתך לצחצוח. מספיק להעביר גאזה (ספוגית קטנה) על פני השיניים בתום ההקנה פשוט להסיר את שאריות החלב מהאזור וכן להמנע מהנקה ממושכת ללא הגבלה בלילה.

מקווה שעזרתי, מאחלת חג שמח

ד"ר הדס כץ-שגיא
מומחית ברפואת שיניים לילדים ונוער