הוספת הודעההוספת תגובה פורום הגיל הרך – הדרכת הורים - ראש הפורום

קשיי ויסות

טלי פייר-משה(27.7.2018, 9:50)

קרן שלום,

ילדים רבים מתקשים לדחות סיפוקים, להתמודד עם מצבי תסכול ולווסת רגשות של כעס, אכזבה ועלבון. עוצמת תגובות הכעס ותכיפות הופעתן הינה אינדיבידואלית ותלויה בגורמים מולדים כמו טמפרמנט אך גם בגורמים סביבתיים.

אני יכולה אולי לשמח אותך ולומר לך שבמהלך שנות הילדות היכולת הזאת הולכת ומתפתחת ובהחלט צפוי שיפור משמעותי במהלך השנים.

דבר משמח נוסף - בהחלט ניתן להשפיע על הקושי הזה ולסייע לילד ללמוד להתמודד עמו. בתחילה, כדאי לבחון את התגובות שלכן להתנהגויות האלה - האם כועסים עליו ומקשים עליו להירגע? האם מאיימים בעונשים ובהגבלות ולא מקיימים? האם מכילים את הקושי שלו ומנסים לסייע לו למצוא אסטרטגיות אחרות להתמודד עם תסכול? האם מכינים אותו לקראת האפשרות של אכזבה ולחיפוש אלטרנטיבות? בנוסף, מעניין לבחון לאיזה מודל הורי הוא נחשף בהקשר הזה - האם אתם מבטאים לפעמים אכזבה ומתווכים לו מה קורה לאנשים כאשר הם מתאכזבים או שמצבים כאלה קורים "רק לו"?

מה שאני מנסה לומר הוא שבגילו בהחלט ניתן לשוחח איתו (כמובן לא ברגע של כעס, אלא למצוא זמן שבו הוא רגוע ופתוח לשיחה) להזכיר אירוע שהתרחש לאחרונה שבו התקשה לווסת את רגשותיו, לשתף אותו ברגשות שהסיטואציה עוררה בכם לעבד איתו מה הוא חש ומה היה רוצה שיקרה במקום מה שקרה ולחשוב יחד איך אתם יכולים לסייע לו בכך. קיימו את השיחה לא כשיחת נזיפה שיפוטית, אלא ממקום של קושי משותף שאתם רוצים להתגייס ולשפר ושכולכם שותפים לכך. הניסיון מראה שהוא לא יתנגד אלא יחוש הקלה ויישתף פעולה. וגם אם לא - אל תתייאשו, ונסו שוב כעבור שבועיים. לפעמים זה צריך לחלחל.

חשוב שתדעו שבתחילה צפוי שיפור משמעותי, אך בהחלט צפויה גם רגרסיה וחזרה להתנהגות הכועסת אליה רגיל, אך אם תמשיכו בקו בו בחרתם - להכיל ולסייע, לתכנן ולהתכונן- השיפור לבטח יתבסס.

אל תשכחו להוקיר כל הצלחה שלו להתגבר ולווסת את רגשותיו והתנהגותו.

אם תרצו להתאמן ולקיים הדמיה של השיחה עם הילד, תוכלו להתקשר לקו הייעוץ ונשמח לסייע.

בברכה,

טלי פייר-משה
מתנדבת בקו הייעוץ להורים לילדים בגיל הרך – קול להורה 6968*