הוספת הודעה פורום גלאוקומה - ראש הפורום

עכירות בעין

מודאגת(15.1.2010, 0:20)

שלום,

בני בן 3 וחצי. עבר לפני כמעט שנתיים ניתוח פטוזיס. לפני קצת יותר מחצי שנה התגלתה באחת העיניים עכירות כנראה כתוצאה מיובש בעין. העכירות נראית כבר די צלקתית אך הומלץ לנו לנסות טיפול בטיפות דקסאמיצין (בנוסף אנו שמים לו כל שעה שעתיים היילו קומוד וכן ויטה פוס פעמיים ביום).

כאמור, הטיפול בדקסאמיצין הומלץ לנו רק לאחרונה, על מנת לנסות לשפר את העכירות שנמצאת בדיוק באמצע האישון. ההמלצה היתה טיפה אחת, 3 פעמים ביום למשך שבוע, ולאחר מכן לרדת לטיפה אחת פעם ביום למשך עוד שבוע. השלמנו את הטיפול בדקסאמיצין במלואו לאחר שבועיים כפי שהמליץ הרופא.

היום, בשיחה טלפונית עם הרופא, הרופא אמר שאין בעיה להמשיך עוד שבוע עם הדקסאמיצין, כלומר טיפה אחת ביום במשך עוד שבוע.

ראיתי בהוראות, ששימוש יתר יכול לגרום חלילה ללחץ תוך עיני ולכן רציתי לשאול:

1. האם כדאי בכלל להמשיך בטיפול (כיוון שהרופא לא בדק את הילד לאחר הטיפול בטיפות)? האם הטיפות יכולות חלילה להזיק לאחר טיפול של שלושה שבועות?

עוד חשוב לי לציין שאם אתחיל שוב לשים לבני את הטיפות, אז זה אומר שישנה הפסקה של כשבוע- עשרה ימים מהשימוש הקודם?

2.האם זה בסדר שישנה הפסקה או שעדיף לא להמשיך בכלל עם הטיפות?

תודה וסליחה על אורך השאלה.