הוספת הודעה פורום קרטוקונוס - ראש הפורום

קרטוקונוס- מס' שאלות

ד"ר אליה לוינגר(12.10.2013, 9:18)

שלום רב,

מאחר ויש החמרה או התקדמות בקרטוקונוס ככל הנראה זוהי הסיבה מדוע האופטומיטריסט העלה את האפשרות לקרוס לינק. לגבי מצב של צלקת בקרנית קשה להתיחס לכך מאחר ויש חשיבות מכרעת לבדיקה של רופא ולתוצאה של מספר בדיקות נוספות.

טיפול הקרוסלינק קיים כל 8-10 שנים זהו טיפול די בטוח כאשר הסכנות בו כוללות: הופעה של זיהום בקרנית, הצטלקות ועיכוב ריפוי של הקרנית לאחר הטיפול. אחוז עצירת המחלה מאוד גבוה 80-90 אחוז ומשך ההחלמה לאחר הטיפול יכול לארוך כשבוע.

אין שום קשר בין חשיפה לגלי מיקרו או IQ גבוה.

אין שום נזק בהרכבת משקפיים וקבלת שתי תמונות שונות למוח אלה הדבר משפיע רק על איכות הראיה. העדשות לצערי לא מאטות את התקדמות המחלה.

בברכה,
ד"ר אליה לוינגר
מנתח בכיר במרכז הרפואי "עיניים"
מומחה לניתוחי הסרת משקפיים בלייזר