הוספת הודעההוספת תגובה פורום זכויות החולה - ראש הפורום

דף פתיחה לפורום

עדינה מרקס - יו"ר האגודה(30.10.2002, 9:47)

האגודה לזכויות החולה (ע"ר) הוקמה ב1996- לאחר שהתקבל סופית חוק זכויות החולה ומהוה כלב שמירה (נובח ונושך!) בתחום זה. ישראל היא אחת המדינות המתקדמות בתחום זה וזכויות החולה, המגדירות את היחסים שבין החולה למטפלים בו, נקבעו בחוק ולא רק על בסיס "אמנות" או קודים אתיים של ארגונים מקצועיים. הציבור, ברובו עדיין אינו מודע למלוא הזכויות שהוקנו לו בתחום הבריאות ואנו פועלים במישור האיזורי והארצי (הרצאות, סדנאות, הסברה בכתב וכו')ׂ להחדרת התודעה על זכויות החולה. בד בבד אנו מקיימים קו פתוח לפניות הציבור העוסק בהדרכה, סינגור ותיווך בין החולים למוסדות הבריאות.

כל פעילי האגודה וחברי ההנהלה הם מתנדבים ואינם מקבלים כל תמורה כספית לפעילותם. אנו מתקיימים בזכות תרומות ונמנעים מלבקש ולקבל תרומות מגופים העוסקים בבריאות (כגון קופות חולים או יבואני תרופות) כדי לא להיקלע למצבים של ניגודי עיניינים.

האגודה מציעה מידע, סיוע וייעוץ ללא תשלום לכל הפונים אליה באמצעות פורום או על ידי פניה ישירה בטלפון 03-602-2934 בפקס 03-602-1787, או בדואר אלקטרוני:info@patients-rights.org

מידע מפורט וחומר הסברה (בעברית, אנגלית, ערבית, רוסית ואמהארית) אפשר לקבל לפי פנייה אלינו או באתר האינטרנט של האגודה:

http://www.patients-rights.org

עדינה מרקס

יו"ר האגודה לזכויות החולה