פורומים חדשים
כלים שימושיים
ייעוץ רפואי
בוריס (1.2.2012, 0:46)שלום.
אבא שלי חולה במלנומה מזה כעשור. גילו אצלו לפני כחודשיים חזרה של המחלה - גילו גרורות של הסרטן בבלוטות הלימפה האקסילריות. הרופאה המטפלת, הפנתה למומחה בכירורגיה אונקולוגית בבית החולים אסותא - היא המליצה עליו כי אמרה שהוא מאוד מתמחה בניתוחים מהסוג הזה במיוחד במלנומה. בעקבות ההופעה הפתאומית של הגרורות, והחשש להתפשטות, פנינו לרופא המדובר, וביצענו את הניתוח בבית החולים אסותא בתל אביב באופן פרטי.
עלויות הניתוח כולל שכר מנתח הגיעו ל 9700 ש"ח.
פנינו לאחר מכן לקופת החולים - מדובר בקופת חולים מאוחדת. יש לנו את הביטוח המשלים שלהם - מאוחדת שיא.
כשפנינו לקופה עם הקבלות, בהתחלה בכלל לא הסכימו להחזיר ואמרו שמדובר במנתח שלא בהסדר, בסופו של דבר, החליטו להחזיר סכום של כ2000 ש"ח מתוך ה 9700.
הוריי משלמים סכום של 600 ש"ח מדיי חודש עבור ביטוח שיא בקופת החולים מאוחדת. בדקתי וראיתי שניתוח כזה שמבוצע על ידי רופא בהסדר, עולה למבוטח עד 400 ש"ח השתתפות עצמית.
ברור לי שמכיוון שהרופא אינו בהסדר, לא ניתן לקבל 100% מהסכום, אבל זה לא נשמע לי הגיוני שעם כמות הכסף שקופת החולים גובה מדיי חודש, אנו מקבלים החזר של 20% בלבד.
הרי לא מדובר בניתוח אסתתטי, אלא בניתוח שנעשה בצורה הזו רק בשל המלצת האונקולוגית.
האם יש מה לעשות בנידון?
למי ניתן לפנות?