עוד בנושא
פורומים חדשים
כלים שימושיים
טרומבוצטופינה - NAIT
אמא מודאגת (22.1.2012, 13:10)שלום רב,
ב- 29.11 ילדתי את ביתי הבכורה, עקב חום בלידה עשו לילדה ספירת דם השעלתה מס' טרומבוציטים של 18 אלף בלבד.
הילדה אובחנה כסובלת מטרומבוצטופינה על רקע של NAIT (לי יש סו דם O+ לילדה יש B+ נאמר לי כי חברים לי שני אנטיגנים שנמצאים סביב הטרומבוציט ושל כך הגוף שלי פיתח נוגדנים שהרסו לילדה את הטסיות).
הילדה טופלה ב- IVIG + תרומת טרומבוציטים, לאחר מכן עלו הטרומבוציטים ל- 66, בהמשך ירדו שוב ל- 35, נשארו כך שבועיים ושוב ירדו ל- 20, הילדה שוב טופלה ב- IVIG ללא תרומת טרומבוציטים, הערכים עלו ל- 37, ולאחר שבוע ל- 40, לאחר שבוע נוסף ל- 60 ולאחר 10 ימים שוב ירדו ל- 35.
נערכה בדיקת לשד שיצאה תקינה, כמו כן נערך US מוח בגיל יומיים גם הוא יצא תקין, בנוסף מבדיקה שנערכה לילדה לא נמצאו כבר נוגדנים שלי, חשוב לציין שלילדה אין סימנים על העור.
אם כן, מה יכול לגרום שוב לירידה במס' הטרומבוציטים?? אני חוששת מאוד, מתוסכלת ואובדת עצות.. אשמח לייעוץ!