הוספת הודעה פורום אונקולוגיה ילדים - ראש הפורום

בדיקת ANA חיובית

אילנה(10.1.2015, 16:58)

שלום רב,

בתאריך 31/12/14 ביצעתי בדיקת דם עקב כאבים שאני סובלת מזה חודשיים בשרירי ופרקי גם עליון וצלעות (אני חייבת לציין שבבדיקת MRI עמוד השדרה עליון התגלה בלט דיסק בשני מקומות) . להלן תוצאות של הבדיקת דם שקיבלתי:

Complement C3 1.20 gr/L 0.90 - 1.80 ..[..*....]..
Complement C4 0.40 gr/L 0.10 - 0.40 ..[......*]..
Antinuclear Ab (ANA) 1:80<= חיובי בכייל
Rheumatoid factor, quantitative
<11.50 IU/ml 0.00 - 15.00 ..[.....*.]..
Cardiolipin IgM Ab - blood
0.8 U/ML 0.0 - 7.0 ..[*......].. Cardiolipin IgG - blood 2.4 U/ML 0.0 - 10.0 ..[.*.....]..
CRP <5.0 mg/L 0.00 - 10.00 ..[...*...]..
Glucose-B 102.0 mg/dL 65.0 - 105.0 ..[......*]..
BUN-B 13.0 mg/dL 7.0 - 17.0 ..[....*..]..
Creatinine-B 0.70 mg/dL 0.70 - 1.20 ..[*......]..
Sodium-B 142.0 mmol/L 137.0 - 145.0 ..[....*..]..
Potassium-B 4.60 mmol/L 3.50 - 5.00 ..[.....*.]..
Chloride-B 101.0 mmol/L 98.0 - 107.0 ..[..*....]..
ESR 12 mm/hour 0 - 20 ..[....*..]..

שאלתי האם יש לי סיבה לדאגה בגלל תוצאה חיובית של בדיקת ANA ? ולמה הומלץ על ידי המעבדה לבצע בדיקת ENA ?

תודה מראש ושבוע טוב