עוד בנושא
פורומים חדשים
כלים שימושיים
חלב שאוב
ד"ר מירה ליבוביץ (30.4.2003, 0:29)פנינית,
אני מצרפת טבלה על המומלץ לגבי חלב שאוב. אני מקווה שזה יופיע בהודעה, כיתבי לי אם לא.
אחסון חלב אם
ההמלצות הבאות מתייחסות לאמהות השואבות חלב עבור תינוקות בריאים שנולדו במועד, והמאחסנות את החלב לשימוש ביתי (בניגוד לשימוש בבית חולים), רוחצות את ידיהן לפני שאיבת החלב, ומשתמשות במכלים שנרחצו במים חמים וסבון ונשטפו היטב, או בשקיות פלסטיק סטריליות חד פעמיות. המלצות אחרות עשויות להידרש עבור תינוקות חולים או פגים.
טמפרטורה |
משך זמן אכסון מקסימלי מומלץ |
°C25 - טמפ' חדר ממוזג בקיץ |
|
°C19- - 22 טמפ' חדר בחורף |
10 שעות[3] |
°C15 - צידנית עם קרחום |
24 שעות1 |
°C0-4 - מקרר |
8 – 5 ימים[4] |
מקפיא נפרד שהוא חלק ממקרר (הטמפ' לא יציבה עקב פתיחות חוזרות של הדלת) |
3-4 חודשים[5] |
מקפיא נפרד, °C-19 באופן קבוע |
6 חודשים ויותר5 |
בחדר לא ממוזג בימי הקיץ החמים בארץ רצוי לקרר את החלב בהקדם האפשרי.
המלצות אלה גובשו בחו"ל – בארץ רצוי לקצר את תקופות האכסון בכ-25%, בעיקר בתקופת הקיץ.
[1] Hamosh, M. et al. Breastfeeding and the working mother: Effect of Time and Temperature of Short-Term Storage on Proteolysis, Lipolysis, and Bacterial Growth in Milk. Pediatrics 1996:97(4):492-98.
[2] Pittard, W. et al. Bacteriostatic qualities of Human Milk. J Pediatr 1979;94:61-64.
[3] . Barger, J. and Bull, P.A. Comparison of the Bacterial Composition of Breast Milk Stored at Room Temperature and Stored in the Refrigerator. IJCE 1987;
[4] Pardou, A. Human Milk Banding: Influence of Storage Processes and of Bacterial Contamination on Some Milk Constituents. Biol Neonate 1994;65:302-09.
[5] The Breastfeeding Answer Book,