עוד בנושא
פורומים חדשים
כלים שימושיים
באיזה גיל הכנסתם את הילד/ה לגן?
נירית (עידו) (9.7.2007, 0:06)אני כנראה מתבלבלת במינוחים, מדובר בגן, אם כי זה גן פרטי. אי אפשר לקרוא לזה משפחתון. זה שתי קבוצות גיל (כל אחת מכילה 15-20 ילדים) באותו מתחם- שני חדרים גדולים וגם חצר (קצת קטנה ועמוסה לטעמי). המטפלות עשו לי את זה. יחסית צעירות, לא בנות 20, אבל לא בנות 50. הן מתרוצצות עם הילדים בחצר, מתגלשות איתם, מדברות איתם בגובה העיניים ובכזה כבוד!
גם המקום מצא חן בעיניי, הכל במפלס אחד (בניגוד למקומות אחרים שראיתי שבהם צריך לרדת 20 מדרגות עד השירותים למשל!).
גם למטפלת הזאת יש מדי פעם הערות מטופשות, אם בעבר זה היה קשור להנקה- שעידו תלותי מדי כי אני מיניקה בגיל שנה +, או השיטה שלה להרגיל לסנדלים חדשים- לשים לו עשר דקות כשהוא צורח... בזוג הבא שקניתי עשיתי את ההסתגלות בבית ושלחתי אותו מוכן.
מה שאהבתי בה זה הרוגע שהיא מקרינה, החיוכים האינסופיים לילדים והדיבור המכבד אל הילדים.
איזה כיף שאתם מוציאים מוקדם... החלום שלי זה להוציא בשעה כזאת. אבל איכשהוא נכנסנו למן שגרה שבה מוציאים ב- 4, ובין כה פעמים בשבוע, לפחות עד עכשיו למדתי אז לא יכולתי להוציא מוקדם... אני מקווה שכשהוא יהיה בגן עירייה יעלה בידי להוציא באחת ועשרים ולא להשאיר בצהרון.
האגרסיביות שאת מתארת אצל יונתן נשמעת לי שלב התפתחותי טהור שבטח יעבור בקרוב. על גנים קיבוציים שמעתי דברים מאוד טובים, אם זה גם בסטייל קיבוצי אני מקווה עבורך שיהיה טוב. מה אומרת תחושת הבטן שלך? יש לזה הרבה משמעות בבחירה.