אני מקווה שמותר לי, גם זה מפורום של ואלה ניסיתי ויצא טעים חבל על הזמן!!
אצלנו בבית קוראים לזה "לאכול עננים". מדובר בעוגת הבית שלנו, גבוהה וקלילה עם מעט קלוריות, אך בטעם של מלא שמנת. השימוש בגבינה לבנה 1/2% אינו מטעמי דיאטה. ככל שהגבינה בה משתמשים תהיה בעלת פחות אחוזי שומן, כך העוגה תהיה גבוהה יותר בסופה. זה השומן שבגבינה שגורם לעוגה לצנוח. מניסיון, לא אותו דבר עם גבינה עשירה יותר.
6 ביצים מופרדות לחלמונים וחלבונים 3 כפות קורנפלור 4 כפות פודינג אינסטנט וניל 1/2 1 כוס סוכר 750 ג' גבינה לבנה 1/2% גרד של קליפת לימון או תפוז או שניהם או 1 כפית תמצית וניל טובה (אני משתמשת בתמצית וניל של חברת מקורמיק). להקציף את החלבונים עם 3/4 כוס סוכר לקצף גמיש ומבריק. להניח בצד. להקציף את החלמונים עם שארית הסוכר לקצף בהיר ותפוח. להוסיף לחלמונים את הקורנפלור, אבקת פודינג אינסטנט, גרד לימון ו\או תפוז, תמצית וניל והגבינה. לערבב בקלילות. להוסיף הגבינה ולערבב בעדינות עד שהתערובות יתאחדו. להוסיף לתערובת הגבינה והחלמונים את הקצף ןלערבב בעדינות. למזוג לתבנית עגולה מס. 26 לא מהסוג המתפרק. להחליק את פני העוגה. אם רוצים להוציא את העוגה אח"כ, אפשר לרפד את התבנית בנייר אפיה. בד"כ אין צורך אפילו לשמן. לאפות בחום נמוך (150-160 מעלות צלסיוס ואפשר אפילו פחות)עד שהעוגה מתיצבת. אם אופים בחום נמוך זה יכול לקחת בין 40 דקות ללמעלה משעה. למעשה מיבשים את העוגה. אם מקפידים על חום נמוך, העוגה נשארת בהירה מאוד. יש להשאיר את העוגה להתקרר בתנור. העוגה במיטבה לאחר לילה במקרר. גיוונים: למי שהעוגה דלה מידי ניתן לצפות אותה בקצפת.לא ממש חובה. ניתן למזוג על פני העוגה גם שמנת קלה בטעם וניל - יוצא נפלא! בעונת התותים אנחנו פורסים תותים לפרוסות אורך דקיקות ומניחים אותם בחפיפה, כמו קלפים, במעגל על העוגה. מתחילים מבחוץ ומתקדמים בחפיפה כלפי המרכז. במרכז אפשר גם לשים תות אחד שלם ויפה. אפשר גם למרוח קודם קצפת ורק אח"כ להניח על הקצפת את התותים. הכל שאלה של טעם, וקלוריות. את פרוסות התותים צריך להבריש בג'לי תות או בריבת תות דלילה, לתוספת צבע וכדי שלא יעלו עובש מהר. מי שאוהב ג'לי יכול למזוג את כל כמות הג'לי על העוגה. בהצלחה! |