עוד בנושא
פורומים חדשים
כלים שימושיים
אלרגיה ואהבה למוצרי חלב
אבינועם פורת (15.8.2010, 23:08)לאה שלום רב
אכן מוצרי חלב, ובדגש על חלב פרה, ידועים כאלרגנים ויוצרי ליחה במערכת הנשימה והעיכול.
על מנת להתמודד עם אהבתך לחלב ומוצריו יש שתי שיטות עיקריות שאת מוזמנת לנסות אותן ולראות להיכן יביאו אותך.
שיטה ראשונה: שימוש בתחליפי חלב פרה.
תחליפי חלב פרה: חלב עיזים, חלב כבשים, חלב בופאלו, חלב נאקות, חלב סויה, חלב אורז, חלב שקדים, חלב שיבולת שועל.
אישית אני ממליץ על שימוש מוגבל במשקאות חלב מן החי (עיזים, כבשים וכו') ולנסות דווקא את חלבי האורז או השקדים. אם זה משמעותי לגביך, אז גם שיקולי העלות נכנסים ותשווי את הכדאיות הפיזיולוגית שלך אל מול העלויות.
תחליפי גבינות חלב פרה: גבינות עיזים או כבשים. בחלקן יש 20% שומן ובחלקן 5% אפשר להשיג בסופרמרקטים. אגב אין צורך להבהל מאחוזי השומן. אם לגוף שלך נכון ומתאים לאכול מוצרי חלב עיזים או כבשים, אזי לא תשמיני מכך. יש לי נסיון עם הרבה מטופלים שאפילו ירדו במשקלם למרות שעברו לאכול מוצרי חלב עיזים או כבשים.
יוגורטים: גם כאן יש מגוון של יוגורטי עיזים או כבשים, אחוזי השומן עד 5% אינם משמעותיים. יש גם מוצרי יוגורט סויה של צוריאל ואת מוזמנת לנסות לטעום גם אותם.
אינני ממליץ על גבינות צהובות או קשות . למרות שמה שקובע הוא תגובת הגוף שלך אליהן. אם לא יתפתחו תגובות אלרגיות או ליחה אז את יכולה לצרוך בכמות שמתאימה לך.
לסיכום: לנסות את התחליפים על פי הטעם, סבילות הגוף (חוסר סימפטומים) והתקציב.
שיטה שנייה: לצרוך מוצרי חלב פרה בכמות "נסבלת" ע"י הגוף.
נסי לאכול גבינות או יוגורטים בכמות קטנה שתספק מצד אחד את אהבתך ומצד שני לא תעורר "שדים מרבצם". יש כאן תהליך של ניסוי וטעייה עד מציאת נקודת האיזון. גם כאן, אני ממליץ מעט גבינות קשות ובודאי לא מלוחות.
לבסוף עצה: אני מאד ממליץ לך לבדוק את סוג הדם שלך. סביר להניח שיש לו השלכה על הרגישות שלך למוצרי חלב לסוגיהם. לדוגמה, אם סוג הדם הוא A עדיף לך לצרוך תחליפי חלב מן הצומח ולא מן החי. כאשר יהיה בידיך סוג הדם, אשמח להתייחס באופן יותר ספציפי וממוקד.
בברכה,