עוד בנושא
פורומים חדשים
כלים שימושיים
אמבות בצואה
העורך המדעי (20.8.2000, 22:37)שלום רב,
ללא ספק קיבלת את הטיפול הנכון. באשר לתקופה ללא מציאת אמבות בצואה וגילויין מחדש לאחר פרק זמן מסוים, קימות מספר אפשרויות: הראשונה, הבדיקה החוזרת לאחר מחזור הטיפול הראשון, לא היתה נכונה. מציאת ציסטות בבדיקת צואה לעיתים בעיתית ולכן המצאות ציסטות פרזיט האמביאזיס עשויה להיות משמעותית רק כשהזהוי המיקרוסקופי היה נכון ונעשה ע"י בר סמכא.
ממצא שלילי לאחר מימצא חיובי אינו מעיד לכן בהכרח על החלמה. רצוי בכל מיקרה לבצע כמה בדיקות צואה ולבודקן מיקרוסקופית מידית. אם הנחה זו נכונה הרי שלמעשה לא הבראית ממחלתך לאחר מחזור הטיפול הראשון. ידוע שהפרזיט יכול להמצא בדרכי העיכול זמן רב ביותר.
אפשרות אחרת נרמזה בחלק הקודם והיא שלא מדובר בזיהום ע"י אנטמבה היסטוליטיקה אלא פרזיט הדומה לו מיקרוסקופית.
הטיפול המקובל כולל מספר סוגי תכשירים אנטיביוטיים. לא מקובל לטפל ביותר מתכשיר אחד בזמן נתון. אם אין סימפטומים, הטיפול באנטיביוטיקום יחיד. אם יש - שני סוגי אנטיביוטיקה, אחד אחרי השני.
הייתי ממליץ לבחון אפשרות להדבקה חוזרת ע"י בחינת מקורות השתיה או דרך העברה אחרת כגון מגע מיני אוראלי - אנלי.
יש להניח שהרופא המטפל מודע לתופעות שנסקרו והוא יטפל במצבך כנדרש.
במהלך הטיול כדאי להקפיד על כללי היגינה נוקשים בכל ההבטים.
טיול מוצלח והמשך גלישה מהנה