פורומים חדשים
כלים שימושיים
ק - נ - ל - ו - נ - יייי
מאיה (אמא של אדם) (6.9.2007, 13:19)
| |||
| |||
| |||
30 גלילי קנלוני ללא צורך בבישול מוקדם למלית 1 ק"ג חצילים 200 גרם גבינת קולאז’ קצ’קבל או צ’דר מגוררת 100 גרם גבינת תנובה 5% 200 גרם גבינה בולגרית פיראוס מגוררת 3 שיני שום כתושות 1/2 כוס אורגנו קצוץ 5 כפות פירורי לחם מלח, פלפל שחור טחון טרי 1 כפית סוכר לרוטב עגבניות 1/4 כוס שמן זית 6 שיני שום קצוצות 1 קופסה ( 800 גרם ) עגבניות משומרות מרוסקות מלח, פלפל שחור טחון טרי 1 כפית סוכר 1/4 כוס עלי רייחן קצוצים לרוטב שמנת 80 גרם חמאת תנובה 4 כפות קמח 2 כוסות חלב תנובה 2 מכלים שמנת לבישול 15% מסדרת השף הלבן מלח, פלפל שחור טחון טרי להקרמה 200 גרם פתיתי פרמזן מסדרת השף הלבן |
|||
אופן ההכנה | |||
| |||
1. למלית - קולים את החצילים על אש פתוחה, מצננים, קולפים ומרסקים. מערבבים עם שאר מרכיבי המלית, ממלאים את גלילי הקנלוני. 2. לרוטב העגבניות - שמים את כל החומרים בסיר מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה 15 דקות. 3. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות). 4. לרוטב השמנת - ממיסים בסיר את החמאה, מסירים מהאש, מוסיפים את הקמח ובוחשים לבל ייווצרו גושים. מוסיפים חלב, שמנת ומתבלים במלח ובפלפל. מבשלים על להבה נמוכה תוך כדי בחישה עד שהרוטב מסמיך. מסירים מהאש. 5. יוצקים לתבנית את רוטב העגבניות, מסדרים מעל את הקנלוני, יוצקים מעליהם את רוטב השמנת וזורים את הגבינות. מכסים ביריעת נייר אלומיניום. 6. אופים 25 דקות, מסירים את הנייר ואופים עד שהמאפה מזהיב. מגישים חם. |