פורומים חדשים
כלים שימושיים
מרק בצל - הזכויות לשאנוש
לילי אמא של מיה. (30.1.2008, 9:15)סליחה על הטעות זה מתכון ששאנוש נתנה לי אבל דניאלי גם כתבה לי שהיא עושה אותו ובגלל זה ההבלבול...
מרק בצל – רות סירקיס – " מהמטבח באהבה "
המתכון הזה ממש מוצלח ואני מכינה אותו בדיוק לפי ההוראות ללא שינויים ותוספות.
6-8 מנות
מצרכים :
ü 6 כוסות מים.
ü 4 כפיות אבקת מרק ( פרווה).
ü 2 גזרים.
ü חצי שורש סלרי ושני גבעולים. ( אפשרי פטרוזיליה למי שאוהב ).
ü 6 בצלים בינוניים / גדולים.
ü 3 כפות שמן.
ü
ü 1 כפית מלח.
ü 1 כפית סוכר.
ü 3 כפות קמח רגיל.
ü חצי כוס יין לבן.
ü
- הכיני מרק מהמים, אבקת המרק והירקות חוץ מהבצל. בשלי כ- 30 דקות.
- פרסי את הבצל לטבעות דקות. טגני אותן בתערובת של שמן וחמאה במחבת גדולה. משך הטיגון כ – 20 דקות במחבת מכוסה ( יותר אידוי מטיגון- ). הבצלים צריכים להתרכח ולהשחים מעט. הוסיפי את המלח ואת הסוכר ב- 10 הדקות האחרונות לטיגון.
- זרי את הקמח על הבצל, בחשי וטגני 3 דקות נוספות.
- הוציאי את הירקות מהמרק והוסיפי לו את הבצלים המטוגנים. צקי מעט מרק למחבת כדי לנקות את השאריות שנשארו בה והוסיפי לסיר.
- בשלי את הבצלים במרק במשך 30 דקות, על אש בינונית. בחשי מידי פעם. הוסיפי מלח ופלפל אם יש צורך. ( אפשר להכין עד שלב זה מספר שעות מראש).
- לפני ההגשה הוסיפי יין והביאי לרתיחה קצרה. להגיש חם. את פרורי הגבינה להוסיף למעלה. (מעולה גם עם קרוטונים).