פורומים חדשים
כלים שימושיים
מיה, את פה?
מתרגשת (22.6.2009, 12:55)מאת: מיה,
נושא: טונה קסרול- אינה תעשי חצי כמות
| |||||
![]() | |||||
1/2 חבילת פסטה - פנה או קרניים, מבושלת לפי הוראות היצרן | |||||
1 קופסה טונה מסוננת | |||||
1 כוס גבינה צהובה מגוררת | |||||
לרוטב בשמל: | |||||
1 כף גדושה חמאה | |||||
2 כפות קמח | |||||
2 כוסות חלב | |||||
מלח ופלפל | |||||
![]() | |||||
![]() | |||||
| |||||
![]() | |||||
![]() | |||||
1. מחממים תנור ל-200 מעלות צלזיוס. 2. מכינים את הבשמל: ממיסים חמאה בסיר קטן, מוסיפים את הקמח מערבבים עד שהקמח סופג את כל החמאה. בהדרגה מוסיפים את החלב ומערבבים היטב - שלא יהיו גושים. מתבלים במלח ופלפל ומביאים לרתיחה - תוך כדי ערבוב. ממשיכים לבשל עד שהרוטב מסמיך. מורידים מהאש ומצננים מעט. 3. בקערה גדולה מפוררים היטב את הטונה ומערבבים את הפסטה המבושלת, חצי מכמות הגבינה ורוטב הבשמל. טועמים ומתקנים תיבול. 4. משמנים תבנית חסינת אש, יוצקים את התערובת ומפזרים למעלה את המחצית השניה של הגבינה - אופים כרבע שעה, עד שהמאפה מזהיב. |