פורומים חדשים
כלים שימושיים
עינת
אירית (24.6.2010, 10:59)הי עינת.
בוקר טוב.
הכל שאלה כמה את רוצה "להסמיך" את המרק.
אני מניחה שבסוף הכל נטחן, לא? ומדובר במרק במרקם דיססתי כזה שאת נותנת לה, או שמא, את נותנת לה מרק כפי שהוא מתבשל והירקות חתוכים בקטן?
כך או כך, אני שאלתי את אמא שלי והיא אמרה שלקראת אמצע הזמן של בישול המרק ניתן להוסיף כמות של שיבולת שועל (שימי לב, זו של הגרגירים הקטנטנים, לא אלו בגודל של 4 מ"מ, מה גם שניתן לעשות לגרגירים איזה בזזזז במעבד מזון כדי להקטין אותם עוד - אך לא להפוכם לאבקה) - אני לסיר של ליטר (סיר קטן שאני מניחה שאת משתמש בו אם את עושה מרק אחת ליום-יומיים) הייתי מוסיפה משהו כמו 3-4 כפות.
תתני לזה להתבשל עד שזה רך לחלוטין תוך כדי שאת מערבבת לעיתים קרובות (שלא יווצרו גושים של הדייסה בתוך המרק - בכל זאת, את הרי לא רוצה קניידלעך? :-). בסוף התהליך תתני לזה לעמוד עוד, כשהסיר מכוסה. ורק לאחר מכן - תטחני.
טיפ נוסף - אמא שלי אומרת שטוב להוסיף שיבולת שועל אחרי שאת יצקת מים רותחים על הגרגירים ונתת לזה לעמוד כמה דקות ועירבבת בזמן הזה.
ככה את מוסיפה חומר עיסתי למרק ולא גרגירים, וזה איךשהו מתמזג טוב יותר.
כעקרון, שיבולת שועל מקבלת לתוכה את טעמי המרק, וזה יוצא עשיר וטעים. ומשמין..
בהצלחה.
ואגב, אם את התחלת לתת לתינוקת שלך בשר אז אפשר לעשות קציצות עוף או הודו שלתוך העיסה של הבשר ניתן להוסיף סולת מרוככת במים רותחים (במקום פירורי לחם שמוסיפים לקציצות של גדולים), לעשות את הקציצות (נגיד ברוטב ירקות) ואחרי זה למעוך לתוך המרק. הילדודס שלי מאד אהבו את המתכון הזה. כנ"ל לגבי קציצות בקר.