פורומים חדשים
כלים שימושיים
מתכונים לשבועות לשומרי משקל
לירון בעבודה (10.5.2012, 14:19)מתכונים לשבועות שומרי משקל
לזניה חלבית
16 מנות
כל מנה 3 נקודות
סה"כ למתכון 48 נקודות
מרכיבים
1 כף שמן
2 בצלים קצוצים
2 שיני שום קצוצות
פטרוזיליה קצוצה
קופסת פטריות טריות חתוכות
2 רסק עגבניות + ½ 1 כוסות מים
מלח, פלפל שחור
1 כפית אורגנו יבש
כפית סוכר + שקית ממתיק מלאכותי
500 גר` גבינת כנען
180 גר` אטריות לזניה ללא בישול
200 גר` גבינה מלוחה % ½ שומן
1 יוגורט 0% שומן
1 קוטג` 3% שומן
2 ביצים + 1 חלבון
200 גר` פתיתי לייט.
אופן הכנה
1. מחממים תנור בחום בינוני º 180.
2. מאדים את הבצל והשום בשמן מוסיפים פטריות וחצי מכמות הפטרוזיליה. 3.ממשיכים לאדות עד שהירקות מתרככים. מוסיפים את הרסק ו- 2/ 1 1 כוסות מים, ותבלינים. מבשלים 10 דקות נוספות.
3 .בקערה מערבבים את כל הגבינות ,היוגורט,הביצים,החלבון, ½ מכמות פתיתי לייט, מלח ופלפל פטרוזיליה.
4 .יוצקים לתבנית שכבת רוטב פטריות,עליה מסדרים חצי מכמות האטריות,עליה חצי מכמות הגבינה ועליה חוזרים שוב על השכבות הנ"ל.אופים כ – ¾ שעה.
לזניה לשבועות
5 מנות
כל מנה מכילה : 6 נקודות
המתכון מכיל : 30 נקודות
מרכיבים
250 גרם אטריות לזאניה
2 גביעי גבינת קוטג` 5%
2 ביצים
200 גרם רסק עגבניות
מלח, פלפל ואורגנו לפי הטעם
3 שיני שום כתושות
30 גרם גבינה צהובה לייט
אופן הכנה
1. מערבבים את הרסק עם 1/2 כוס מים, מוסיפים פלפל שחור ואורגנו.
2. בקערה נוספת טורפים את הביצים לתוך הקוטג`.
3. מצפים תבנית בנייר אפיה. מסדרים בתבנית
לפי הסדר שכבות של עלי לזניה , רוטב וקוטג`.
4. למעלה מפזרים גבינה צהובה.
5. אופים ב- 180 מעלות כ- 40 דקות.
פשטידת אטריות וגבינות
10 מנות
כל מנה מכילה : 3.5 נקודות
המתכון מכיל: 35 נקודות
מרכיבים
400 גרם אטריות דקות
3 ביצים
250 גרם גבינה בולגרית 5% שומן
1 קוטג' 5% שומן
אופן הכנה
1. מבשלים את האיטריות אל דנטא
2. מרססים בתרסיס שמן תבנית
3. מערבבים את כל החומרים ומשטחים בתבנית
4. אופים עד השחמה
5. מומלץ להגיש עם סלט חי
פשטידת חביתת ירק
4 מנות
כל מנה מכילה : 2.5 נקודות
המתכון מכיל: 10 נקודות
מרכיבים
2 כפיות שמן
2 שיני שום מעוכות
2 כוסות ירקות מבושלים או קפואים
כמו: גזר, בצל, כרובית, ברוקולי, קישואים וכדומה- מה שאוהבים או שיש בבית
4 ביציםטרופות או שלמות איך שאוהבים
פטרוזיליה קצוצה לפי הטעם (לא חובה)
מלח ופלפלשחור לפי הטעם
2 כפיות עמילן תירס (קורנפלור)
2
כפות מים
אופן הכנה
1. מחממים במחבת עמוקה את השמן, מוסיפים את השום ומטגנים עד שישחים מעט.
2. מוסיפים את הירקות, הביצים, הפטרוזיליה, מתבלים במלח ובפלפל ומבשלים תוך בחישה עד שהביצים יתחילו להיקרש.
3. בוללים את עמילן התירס במים, נזהרים שלא יהיו גושים, מוסיפים למחבת ומבשלים עד שהתערובת תסמיך. מגישים מיד.
לחמניות גבינה
20 מנות
כל מנה מכילה :1 נקודות
המתכון מכיל: 20 נקודות
מרכיבים
350 ג` לחם שחור (כ- 12 פרוסות)
קוביית גבינה בולגרית 5% שומן
ביצה
אופן הכנה
משרים את הלחם במים וסוחטים היטב
מפוררים את הלחם בפומפייה
מגרדים את הגבינה בפומפייה ומערבבים עם הלחם
מוסיפים את הביצה
צרים כדורים בגודל כדור פינג פונג ומשטחים.
אופים עד השחמה בחום של 180 מעלות.
עוגת גבינה וביסקוויטים
20 מנות
כל מנה מכילה :2.5 נקודות
המתכון מכיל: 47 נקודות
מרכיבים
6 ביצים
10 כפות סוכר
1 כפית תמצית וניל
500 גרם גבינה לבנה 5% שומן
500 גרם גבינה לבנה % ½ שומן
20 ביסקוויטים פתי בר
אופן הכנה
1. מרסקים את הביסקוויטים לפירורים בעזרת פטיש לשניצלים בתוך שקית נילון או טוחנים המטחנה חשמלית. משטחים על תבנית עגולה מס` 26. מהדקים בידיים רטובות.
2. מפרידים בזהירות את הביצים לחלבונים וחלמונים. שמים בנפרד בשתי קערות גדולות.
3. מקציפים את החלמונים עם הסוכר עד שהתערובת אוורירית. מוסיפים את הוניל ואת הגבינות וממשיכים להקציף עד שהתערובת אחידה.
4. בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים לקצף נוקשה ומקפלים בזהירות לקערת הגבינה.
5. יוצקים את תערובת הגבינה על הביסקוויטים.
6. מכניסים לתנור קר ואופים בחום בינוני- נמוך (170 מעלות) כ 40 דקות או עד שהיא מזהיבה וקיסם הננעץ בה יוצא יבש. מקררים בתנור בדלת פתוחה מעט.
פאי מרנג תפוחים ופירות יער
6 מנות
כל מנה מכילה : 4.5 נקודות
המתכון מכיל: 28 נקודות
מרכיבים
4 דפי בצק פילו
תרסיס שמן (בטעם חמאה- לא חובה)
4 תפוחים גדולים (גרנד סמיט), קלופים, חתוכים
2 ביצים מופרדות
1/2 כוס סוכר חום
1 כפית תמצית וניל
1/2 כפית קינמון
1 כוס תערובת פירות יער טרי או קפוא
1/2 כוס אבקת סוכר
אופן הכנה
1.מחממים תנור ל- 200 מעלות.
2.מרססים תבנית פאי (קוטר 24) ומסדרים עלה בצק פילו ומרססים אותו בתרסיס שמן. חוזרים על הפעולה עם כל העלים. מקפלים פנימה את קצוות העלה ואופים כ- 10 עד 15 עד להשחמה.
3.בינתיים, בסיר מבשלים קלות את התפוחים עד שמתרככים, מוסיפים את החלמונים, הסוכר, תמצית הוניל והקינמון.
4.מוסיפים את תערובת פירות היער, מערבבים ומפזרים מעל לעלי הפילו. אופים 10 דקות.
5.מקציפים את החלבונים לקצף יציב תוף כדי הוספת אבקת הסוכר.
6.מוציאים את הפאי מהתנור, מורחים
מעל את המרנג ומחזירים לתנור ל- 10 דקות נוספות או עד שהמרנג יציב וזהוב.
7.מגישים חם או קר.
סלט ברוקולי
4 מנות
כל מנה מכילה : 1 נקודות
המתכון מכיל: 4 נקודות
מרכיבים
3 ראשים בינוניים של ברוקולי
2 בצלים פרוסים לפרוסות מאודדקות
לרוטב:
4
כפות מיונית דלת קלוריות
2 כפות חומץ
קורט מלח
קורטסוכר
אופן הכנה
1. מקלפים את הקליפה מגבעולי הברוקולי וחותכים לקוביות קטנות את הגבעולים ואתהפרחים.
2.
מפזרים מלמעלה את הבצלים.
3.
מערבבים ביחד את חומרי הרוטבויוצקים מעל הסלט.
4.
שהים את הסלט ליום אחד ומגישים למחרת
סלט מלפופנים ויוגרוט עם עשבי תיבול
4 מנות
כל מנה מכילה : 1 נקודות
המתכון מכיל: 4 נקודות
מרכיבים
400 גרם יוגורט %½1 שומן
3 מלפפונים קטנים, מגוררים גס
4 כפות עלימנטה טריים, קצוצים
2 כפות שמיר או פטרוזיליה או כוסברה טריים, קצוצים
מעטקינמון
מלח ים
פלפל שחור גרוס טרי
אופן הכנה
1.שמים את היוגורט בבד גזה ומשאירים במקום קריר למשך כשעתיים, עד שייצאוהנוזלים.
2.מערבבים את המלפפון עם התבלינים והקינמון. מוסיפים את היוגורטומגישים.
סלט כרוב עלי בייבי ואבוקדו
7 מנות
כל מנה מכילה : 1 נקודות
המתכון מכיל: 7 נקודות
מרכיבים:
1 כרוב ירוק בגודל בינוני
שליש קופסה תערובת עלי בייבי
75 גרם אבוקדו בשל
רוטב לסלט כרוב עלי בייבי אבוקדו וגרעינים
2 שינישום כתושות
0 חצי כוס מיץ לימון
1 כף שמן זית
0 מלח
0 פלפל
1 כף תערובות גרעינים לסלט
אופן הכנה
1. שוטפים הכרוב ומעבירים במעבד מזון בעל דסקית עם חורים גדולים.
2.
קוצציםמעט את עלי הבייבי והאבוקדו ומוסיפים לכרוב.
3.
מערבבים כל חומרי הרוטב ויוצקיםעל הסלט. מערבבים.